IaTriDis


Δεν συνηθίζω να γράφω εδώ αλλά λόγω δημοσιογραφικής απεργίας (κάτι σαν το δημοσιογραφικό απόρρητο ένα πράγμα) είπα να ασκήσω την λεγόμενη «δημοσιογραφία των πολιτών»

Μετά από δυο μέρες κλεισμένος στο σπίτι λίγο από δικαιολογία ότι απεργούν τα μέσα μεταφοράς, λίγο γιατί βρήκα ευκαιρία στο μέσον της εβδομάδας να λουφάρω ,αποφάσισα σήμερα να ξεπορτίσω! Βρέθηκα πρό απροόπτου όμως -και να πετάξω εδώ το καρφάκι μου ,λόγω κακής ενημέρωσης- τέλος πάντων, αντικρίζοντας τα κάγκελα στην είσοδο του μετρό!!! Βαρέθηκα να γυρίσω σπίτι και έτσι είπα να περιπλανηθώ στους δρόμους της Αθήνας με λεοφορεία μέχρι να φτάσω στη σχολή μου ,πράγμα που συνέβη κατά το μεσημέρι, την ώρα του φαγητού! Την περιπλάνηση μου την επανέλαβα κατά το σούρουπο επιστρέφοντας σπίτι γιατί δεν είχα σκοπό να κατασκηνώσω στην σχολή μου! Είχα την ευκαιρία λοιπόν, στις ατελείωτες ώρες μέσα στα λεωφορεία να στήσω αυτί - τι άλλο να κάνει κανείς για να περάσει η ώρα- και άκουσα ενδιαφέροντα πράματα! Άκουσα ηλικιωμένους ανθρώπους να παρομοιάζουν τις καταστάσεις που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό με αυτές λίγο πριν το 1967, την αναρχία, το χάος και την ακυβερνησία που επικρατούσαν τότε και χάρηκα γιατί κάποιοι που έζησαν τότε, σκέπτονται όπως εγώ που μόνο από βιβλία τα γνωρίζω αυτά και παράλληλα τρομοκρατήθηκα με το τι μπορεί να επακολουθήσει την τωρινή κατάσταση γιατί δυστυχώς ως Έλληνες ξεχνάμε πολύ εύκολα το κοντινό παρελθόν μας και ακόμα πιο δυστυχώς ότι η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή που ατυχώς πιστεύουμε, αλλά ένας κύκλος…! Άκουσα από καθημερινούς ανθρώπους να λένε πως ο Καραμανλής δεν τραβά και να σηκωθεί να φύγει, παρόλο βέβαια που οι ίδιοι τον βγάζουν καταλληλότερο, ίσως όμως για το μπάχαλο που επικρατεί και όχι για κανέναν άλλο λόγο… Με ενθουσίασε όλη αυτή η ζωντάνια που είχε η πόλη σήμερα, με τα κορναρίσματα τις, τις βρισιές και τα καντήλια που κατέβαζαν οδηγοί και εργαζόμενοι που αμφιβάλλω αν κατάφεραν να φτάσουν στην δουλειά τους…Γι αυτό πιο οργανωμένες και μαζικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες για να ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο, όχι ενάντια στους απεργούς και στους ίδιους μας τους εαυτούς αλλά κατά της κυβέρνησης που δεν νοιάζεται για τίποτα! Θα τον τρελάνουμε τον φίλο σίγουρα ναι!!! Το ραντεβού μας με την ιστορία είναι στις πορείες και στις απεργίες!!! Ως άνθρωποι κάνουμε και λάθη, αν και το δις εξαμαρτείν ,ουκ ανδρός σοφού λένε, αλλά ας μην το σχολιάσω περαιτέρω…Τι να κάνουμε, σαν Έλληνες πρέπει πρώτα να μας μπει βαθιά το παλούκι στον κώλο ( μετά συγχωρήσεως) για να πάρουμε ανάποδες…! Άιντε να δούμε, φτάνει να μην είναι πολύ αργά.....

Για το “εξωτερικό ρεπορτάζ“ και τα σχόλια
IaTriDis

3 Σχόλια

  1. τελικά πολύ τους έκραξαν τους δημοσιογράφους που απέργησαν..
    Πάντως είναι αλή8εια πως πολλοί μαρομοιάζουν τη δικη μας εποχή με τη φάση πριν τη δικτατορία. Πιστευω όμως πως δεν θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Για παν ενδεχόμενο, πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Φάνης)Πάλης???? Ω ρε γλέντιαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου