IaTriDis

7 Σχόλια

  1. Γιατί τόση φασαρία? Τώρα που καλοκαιριάζει θα μας βοηθάει να κρατάμε χαμηλές θερμοκρασίες και αν είναι και συνθετικό, θα μπορούμε να πάμε στα νησιά κολυμπόντας.

    Άσε που το συνθετικό, το λίτρο έχει 18 ευρώ ενώ το ηλι-ορυκτέλαιο 1,5 ευρώ και έχει διπλή χρήση. Μαγείρεμα - αυτοκίνητο, 2 σε ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα,να αγιάσει το στόμα σου ρε φίλε!!! Έτσι μπράβο, όλοι γκρινιάζουν...! Άντε από κει, μίζεροι άνθρωποι...! Άλλωστε τι ποιο φυσικό, ορυκτό λάδι, κατευθείαν από την μάνα γη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι άσχετο.

    Να υποθέσω ότι το έχετε δει αυτό, ε?



    Μεροκάματο... 1.300 ευρώ!


    Το κόστος τόσο της κατασκευής όσο και του εξοπλισμού ενός μικρού νοσοκομείου αγγίζουν οι ετήσιες αποδοχές που λαμβάνουν έξι «χρυσοί» μάνατζερ του Ελληνικού Δημοσίου! Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Τίμος Χριστοδούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΧΑΑ Σπύρος Καπράλος λαμβάνουν ετησίως το αστρονομικό ποσό των περίπου 3.000.000 ευρώ!






    Νίκος Γκαργκάνας, Διοικητής της ΤτΕ: 300.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο πιο χρυσοπληρωμένος μάνατζερ στην Ελλάδα είναι παντρεμένος με την κ.
    Μαρία Λ. Κόκκα, με την οποία έχουν μία κόρη. Είναι διοικητής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του 2002 και οι ετήσιες αποδοχές του ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές του αγγίζουν τα 700.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και των άλλων παροχών. Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του γενικού συμβουλίου της τράπεζας που ισχύει από 1/1/2001, οι μηνιαίες αποδοχές των μελών της διοίκησης αυξάνονται «κατά ποσοστό ίσο με τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας από τις εκάστοτε ΣΣΕ τραπεζών - ΟΤΟΕ και από τις εκάστοτε επιχειρησιακές συμβάσεις». Ομως, πριν από τη ρύθμιση είχε προηγηθεί απόφαση του γενικού συμβουλίου με την οποία ο μισθός του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ύστερα από γενναία αύξηση (μεγαλύτερη του 50%) εξομοιώθηκε με αυτούς των ομολόγων του στην Ε.Ε.





    Ο ίδιος στη συνέχεια πήρε αυξήσεις με βάση «τη μέση αύξηση των αποδοχών του προσωπικού της τράπεζας κ.λπ.., κ.λπ.». Σε απόλυτους αριθμούς όμως αυτή η αύξηση ισοδυναμεί με έναν μισθό χαμηλόβαθμου υπαλλήλου. Διότι αν στον μέσο εργαζόμενο η αύξηση είναι π.χ. 100 ευρώ, αναλογικά για τον κ. Γκαργκάνα είναι 1.000 ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός του αγγίζει τα 20.000 ευρώ, χωρίς φυσικά τα έξτρα, τα μπόνους παραγωγικότητας, τα εκτός έδρας, και τα έξοδα «παραστάσεως».





    Να σημειωθεί ότι, όπως λένε στην κεντρική τράπεζα, διάφορα έξοδα καλύπτονται από τις τρεις χρυσές πιστωτικές κάρτες που έχει στο πορτοφόλι του, εξόδοις φυσικά της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι πληροφορίες για βίλα στα Κουφονήσια, πολυκατοικία στα Βριλήσσια και διατηρητέο στη Φιλοθέη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αυτά όμως ακούει ο αριστεριστής αδελφός του Πάνος και βγάζει πύρινα κηρύγματα εναντίον του κεφαλαίου στα πανεπιστήμια.






    Τάκης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ: 400.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο 64χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος γεννήθηκε στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με τη Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα-Συλβάνα, τη Μαριλένα και τη Βαλέρια.. Εναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ στις 24 Ιανουαρίου του 2007), βρέθηκε εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ στο μάτι του κυκλώνα. Ο κ. Αθανασόπουλος πήγε στη ΔΕΗ με τα φόντα του ακαδημαϊκού και επιτυχημένου μάνατζερ, όντας ένας από τους λίγους Ελληνες που έκαναν καριέρα σε πολυεθνική, αφού από το
    2001 έως το 2006 ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΤΟΥΟΤΑ Europe και πιο πριν πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.





    Από πέρυσι, όποιος συνδικαλιστής τον συναντά δεν παραλείπει να του επισημάνει δύο πράγματα: ότι η ΔΕΗ δεν είναι ΤΟΥΟΤΑ και πως δεν πρέπει να γίνει Ολυμπιακή. Στα είκοσι πέντε του χρόνια βρέθηκε στην Αμερική, όπου δίδαξε στο Loyola University του Σικάγου και στο Wright State University του Οχάιο και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως τακτικός καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.





    Πέρυσι, ο κ Τάκης Αθανασόπουλος αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των επτά γενικών διευθυντών κατά 10% και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2007. Ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε αυτήν την απόφαση αφού προηγουμένως είχε προβεί σε διπλασιασμό των δικών του αποδοχών, οι οποίες ανέρχονται αισίως στα 400.000 ευρώ τον χρόνο. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το bonus που είναι ίσο με τέσσερις μισθούς, δηλαδή ένα ποσό περίπου της τάξεως των 100.000 ευρώ. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και τα εκτός έδρας.









    Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας:
    600.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης
    (Ευστράτιος-Γεώργιος) Αράπογλου μπορεί να ξεκίνησε από τη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, αλλά στη συνέχεια σπούδασε ναυπηγική και management στο Λονδίνο. Είναι μυημένος στις υπεραξίες των πινάκων ζωγραφικής και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Από το 1978 έως το 1991 εργάσθηκε με βάση το Λονδίνο σε αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες. Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, γενικός διευθυντής για την Ελλάδα της τράπεζας American Express και γενικός διευθυντής για την Ελλάδα της Citibank/Citigroup. Το 2000 επέστρεψε στο Λονδίνο ως managing director της Citigroup, ενώ από το 2004 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και από το 2005 πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.





    Οι αποδοχές του; Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν: «Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας λαμβάνει 8 φορές περισσότερα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, 5,6 φορές περισσότερα από τον πρωθυπουργό και 40% πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο κ. Αράπογλου λαμβάνει ετησίως περίπου 600.000 ευρώ ως τακτικές αποδοχές και μπόνους, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα διοικητικά συμβούλια θυγατρικών και οι ποικίλες παροχές της τράπεζας, όπως η δωρεάν χρήση αυτοκινήτων, οι χρυσές πιστωτικές κάρτες, τα εκτός έδρας κ.ά. Η αποζημίωσή του, όταν είναι «εκτός έδρας», φθάνει τα 1.000 ευρώ ημερησίως, με πληρωμένα βεβαίως το ξενοδοχείο, το φαγητό, και το αυτοκίνητο. Η σύζυγός του Εβίτα, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά, είναι ο άνθρωπος που τον έχει μυήσει στα μυστικά των εικαστικών τεχνών.






    Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ: 300.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο 71χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είναι απόφοιτος του London School of Economics και του Economic Development Institute. Από τραπεζίτης έφθασε να διοικεί τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό των Βαλκανίων. Ηταν επικεφαλής στον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας την περίοδο 1979 - 1981, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑLPHA Finance, της ALPHA Αμοιβαίων και της ΑLPHA BANK ROMANIA, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Τράπεζας ALPHA την περίοδο 1988 - 2000. Από το 2000 έως τα μέσα του 2004 διετέλεσε πρόεδρος της FRIGOGLASS και της AΕGEAN BALTIC BANK.





    Πέρυσι το καλοκαίρι, έγινε πολύς λόγος για την αύξηση που πήρε ο Παναγής Βουρλούμης. Σίγουρα, αύξηση 66% είναι υπερβολική, αλλά από την άλλη, τα σχεδόν 15.000 ευρώ που έπαιρνε το 2006 είναι λίγα για τον μάνατζερ σε εταιρεία του μεγέθους του ΟΤΕ. Σήμερα, οι μηνιαίες αποδοχές του φθάνουν τα 25.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα διοικητικά συμβούλια. Και ο κ. Βουρλούμης διαθέτει χρυσή πιστωτική κάρτα που τη χρεώνει στον ΟΤΕ.


    Βεβαίως, και ο μισθός του κ. Βουρλούμη φαντάζει για τον απλό πολίτη αστρονομικός και άπιαστο όνειρο. Οπως και το bonus των 100.000 ευρώ που έλαβε όταν διορίστηκε. Εχει τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο. Η σύζυγός του κατάγεται από την Ινδονησία. Γνωρίστηκαν στις ΗΠΑ, όταν και οι δύο δούλευαν στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο γιος του έχει ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα και δραστηριοποιείται στα οικονομικά. Αντίθετα, οι κόρες έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με τις τέχνες.






    Τίμος Χριστοδούλου, πρόεδρος ΕΛ.ΠΕ.: 280.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο 76χρονος πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. Ευθύμιος Χριστοδούλου (Τίμος για τους φίλους
    του) έχει διατελέσει διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, υπουργός Εθνικής Οικονομίας, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ευρωβουλευτής και είναι άνθρωπος της αγοράς και γνώστης του ιδιωτικού τομέα. Γνωρίζει τον πετρελαϊκό εφοπλισμό όσο λίγοι και διαθέτει συγκεκριμένη και επιλεκτική αντίληψη για την οικονομία, την κοινωνία, το επιχειρείν.. Ο Τίμος Χριστοδούλου είναι από το 2004 πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.
    Α.Ε.). Η θητεία του λήγει τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις μάλλον δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Θα προτιμήσει να περνά τα καλοκαίρια του στην Αμοργό με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, όπου έχει σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, μακριά από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της πρωτεύουσας. Ισως είναι ο μοναδικός μάνατζερ με ετήσιες αποδοχές κάτω των 300.000 ευρώ.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούνιο του 2006 στη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ. είχε τεθεί το θέμα να λάβει ο κ. Χριστοδούλου μπόνους 100.000 ευρώ, το οποίο όμως με παρέμβαση της εκπροσώπου του υπουργού Οικονομίας κ.
    Αλογοσκούφη μειώθηκε τελικά στο μισό. Ο κ. Χριστοδούλου τότε δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το μπόνους για τον εαυτό του, αλλά θα το κατανείμει σε πολιτιστικά και άλλα ιδρύματα της δικής του επιλογής. Υστερα από όλα αυτά, οι ετήσιες αποδοχές του δεν υπερβαίνουν τα 280.000 ευρώ.









    Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος του ΧΑΑ: 300.000 ευρώ τον χρόνο


    Ο 53χρονος πρόεδρος του ΧΑΑ, ο οικονομολόγος Σπύρος Καπράλος (πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975) έχει ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Επί σειρά ετών μεγαλούργησε με τα χρώματα του Ολυμπιακού ως αθλητής στην κολύμβηση και στο πόλο. Σημαντικές διακρίσεις είχε και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Εκτός από τα αθλητικά προσόντα έχει και όλα τα προνόμια που έχουν οι λοιποί χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ.
    Πιστωτικές κάρτες, έξοδα παραστάσεων, αυτοκίνητο, οδηγό και άλλα. Από τα 24 του κιόλας χρόνια βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου ενός από τους δέκα μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της Αμερικής, της Bankers Trust Co και ύστερα από επιτυχημένη τραπεζική πορεία, από εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων το 2000 έφθασε να αναλάβει τον Οκτώβριο του 2004 καθήκοντα προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνοντος συμβούλου των εταιρειών του ομίλου της ΕΧΑΕ.





    Ο Σπύρος Καπράλος, βαμμένος «γαύρος», είναι γιος του ιδιοκτήτη της εισηγμένης εταιρείας Ξυλεμπορία Ιωάννη Καπράλου, εξάδελφος του Θωμά Λαναρά, συγγενής του Μηνά Ευφραίμογλου και του ευρωβουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Από τον γάμο του ο Σπύρος Καπράλος έχει μία κόρη, που είναι σήμερα 23 ετών, ενώ με τη σύζυγό του οι δρόμοι τους έχουν πλέον χωρίσει.





    Η σχέση του με το Χρηματιστήριο έχει παρελθόν. Μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, σκαλίζοντας διάφορα χαρτιά στο συρτάρι της μητέρας του, ανακάλυψε τη «γοητεία» των μετοχών. Δεν άργησε να μπει στο νόημα και χωρίς να πει τίποτε στους γονείς του, χρησιμοποιούσε το χαρτζιλίκι που μάζευε επιμελώς για επενδύσεις στη Σοφοκλέους. Από το 1972 μπαινόβγαινε στον «ναό» της Σοφοκλέους. Αγόραζε και πουλούσε στην πρώτη ευκαιρία, κατοχυρώνοντας τα κέρδη του.


    Κ. ΦΩΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μάλλον θα πρέπει φίλοι μου
    και να σοβαρευτούμε
    τα πράγματα ως έχουνε
    θα πρέπει να τα δούμε

    Τι κάναν οι εισαγωγείς;
    τίποτα το κακό
    λίγο λαδάκι βάλανε
    σαν ενισχυτικό

    έπαθε τίποτα κανείς
    και τους κατηγορούμε;
    μάλλον παντού φαντάσματα
    κοιτάζουμε να βρούμε

    τι παραπάνω κάνανε
    που δεν το κάνουν άλλοι
    έμποροι βιομήχανοι
    όλοι μικροί μεγάλοι;

    απλά αυτούς τους κάρφωσαν
    ...μιζεροι Ευρωπαίοι
    και δαχτυλοδειχτούμενοι
    για πάντα τελευταίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά λέω και γώ φίλε μου Φάνη(με κόλλησες, για μαντινάδα πήγαινε)...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρά κ για να βάλεις κ στο αυτοκίνητο 2 σε 1..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου