IaTriDis

1 Σχόλια

  1. Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, σαν ελέω Θεού μονάρχης, χάρισε την ασυλία στους βαρόνους του.

    Διεμήνυσε ότι «L΄etat c΄est moi».

    Η ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια έχει λεηλατήσει τα πάντα- τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομία, το κράτος, τους θεσμούς, την ενημέρωση, τις συντάξεις, τους μισθούς-, χωρίς να βρει σοβαρές αντιστάσεις ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε από την κοινωνία. Το αλαζονικό πρόσωπο της εξουσίας που αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα μεγάλο δώρο για την αντιπολίτευση.

    Προσοχή όμως. Αν οι αντιδράσεις επικεντρωθούν μόνο στα φεουδαρχικά προνόμια και στον παράνομο πλουτισμό των υπουργών, αγνοώντας την καμένη γη που αφήνει πίσω της η ΝΔ, το μήνυμα προς την κοινωνία θα είναι ασαφές. Ή μάλλον σαφέστατο: Η πολιτική είναι μπίζνες, μια υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τους «έχοντας εργασίαν», και η είσοδος «απαγορεύεται εις τους μη έχοντας». Στη Θεσσαλονίκη αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς και είναι αλλά και φαίνεται γυμνός.

    Οι κινήσεις του κ. Καραμανλή θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ουσία του Δικαίου και πρέπει να αντιμετωπιστούν με σθένος. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η απαίτηση οι «γαλάζιοι» πρίγκιπες να αρθούν πάνω από τους νόμους είναι η φυσιολογική απαίτηση μιας εξουσίας που συνήθισε να συμπεριφέρεται σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής, στην ίδια τη χώρα, σαν τη μαφία. Και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με το ίδιο σθένος. Μέσα και έξω από τη Βουλή. Ειδάλλως θα φανεί ότι η πολιτική παραμένει ένα παιχνίδι για λίγους. Και η καρατόμηση ενός υπουργού θα είναι αρκετή να εξευμενίσει την κοινή γνώμη.

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου