Βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ

Με διαφορά στήθους vouleutikes ekloges sto israil netaniahou livni israel elections stithos geloiografia skitso geloiografies iatridis skitsa 

Μια ομολογουμένως τραβηγμένη γελοιογραφία που ωστόσο δημιουργήθηκε εν θερμώ μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς Παλαιστινίων από την Ισραηλινή αεροπορία. Ο διεκδικητής της πρωθυπουργίας χρησιμοποιεί ξένο ...στήθος, από κάποια ακρωτηριασμένη από βόμβα Παλαιστίνια ίσως, για να μπορέσει να κερδίσει την έτερη διεκδικήτρια.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος ενοχληθεί από τα σκίτσα μου. Αν δεν τον ενοχλούν οι απάνθρωπες πράξεις κάποιων δεν έχω κάτι άλλο να πω...!
 

Βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ

Οι βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ του 2009 ήταν οι πιο αμφίρροπες στην ιστορία της χώρας και διεξήχθησαν στις 10 Φεβρουαρίου. Οι εκλογές αυτές διενεργήθηκαν πρόωρα εξαιτίας της παραίτησης του πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ από την ηγεσία του κόμματος Καντίμα και της αποτυχίας της διαδόχου του, Τζίπι Λίβνι να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. 
 
Εάν έμενε ο Ολμέρτ στην εξουσία ή αν κατάφερνε να σχηματίσει η Λίβνι κυβέρνηση συνασπισμού, οι εκλογές θα διενεργούνταν προγραμματισμένα το 2010. Ο Όλμερτ παρέμεινε πρωθυπουργός μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης.
 
Διαψεύδοντας τις προβλέψεις, το Καντίμα της Λίβνι επικράτησε του δεξιού Λικούντ του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με οριακή διαφορά μίας έδρας στην Κνεσέτ. Ειδικότερα, το κόμμα Καντίμα πήρε είκοσι οκτώ έδρες έναντι είκοσι επτά για το Λικούντ. 
 
Αμφότεροι η Λίβνι και ο Νετανιάχου διακήρυξαν την εκλογική τους νίκη. Η Δεξιά κέρδισε συνολικά 65 έδρες στην Κνεσέτ έναντι 55 για την Κεντροαριστερά. 
 
Η πρόεδρος του Καντίμα ζήτησε από τον αντίπαλό της να συμπράξει με το κόμμα της για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί με δηλώσεις τους εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τη Λίβνι συγκεκαλυμμένα. 
 
Στις 20 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της Δεξιάς, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
 
H Λίβνι κατέστησε σαφές ότι δε θα λάμβανε μέρος σε μια κυβέρνηση του Νετανιάχου. Τελικά ο Νετανιάχου συμφώνησε με τους Εργατικούς και άλλα κόμματα και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ορκίστηκε στις 31 Μαρτίου του 2009. 
 
 
 
 
 
  • Έγχρωμη γελοιογραφία  με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για εκλογές

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

2 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου