Free Gaza

Επίθεση κατά νηοπομπής ανοικτά της Γάζας 

Στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. 

free gaza israilini epithesi kata niopobis israil palestini iatridis geloiografia skitso 

Σκοπός της νηοπομπής όπως ισχυρίζονταν οι ιθύνοντες του πλοίου ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο  Ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ. 

Σύμφωνα με την πρόταση, η Ισραηλινή κυβέρνηση αρχικά θα έλεγχε την ανθρωπιστική βοήθεια (κάποια αντικείμενα όπως το τσιμέντο απαγορεύεται να διανεμηθούν στην Γάζα) και κατόπιν θα επέτρεπε να διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα (ή ακόμη επιτρέποντας στους οργανωτές της αποστολής να διανέμουν την βοήθεια).

Από την συμπλοκή που ακολούθησε σε ένα πλοίο σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές σύμφωνα με τους Ισραηλινούς. Τραυματίσθηκαν εξήντα καθώς και έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση...

Πηγή: Βικιπαίδεια

 

Προφανώς το Ολοκαύτωμα είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατά των Εβραίων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για την καταπάτηση των Παλαιστινιακών εδαφών και ακόμα περισσότερο για να καταστρατηγεί το κράτος του Ισραήλ κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Στο σκίτσο υπάρχει η νοητική σύνδεση Εβραίοι-σαπούνια δημιουργώντας ενστικτώδεις αντιδράσεις άμυνας από πλευράς των Ισραηλινών με αποτέλεσμα  να αντιδρούν υπερβολικά.


  • Ασπρόμαυρη γελοιογραφία  με αφορμή την Ισραηλινή επίθεση κατά νηοπομπής του κινήματος Free Gaza. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μία γελοιογραφία για την επιθετικότητα του Ισραήλ

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee


3 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου