Καλό μήνα
kalo mina eghrwmi geloiografia prwtomagia
Πρωτομαγιά
Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση με  αριθμό Υπ. Εργ. Αρ.Πρ. 9280/196/1.4.2013 του υπουργού Εργασίας για την αργία της Πρωτομαγιάς 2013 και την μεταφορά της. Η Πρωτομαγιά μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου 2013.

 

Η απόφαση για την Πρωτομαγιά 2013 αναφέρει τα κάτωθι:


Καθορίζουμε την 1η Μαΐου 2013 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και μεταθέτουμε αυτή για τις 7.5.2013 και ημέρα Τρίτη.

Για το Δημόσιο δεν μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς και η Μεγάλη Τετάρτη (1η Μαΐου) θα είναι η ημέρα αργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες, τους Ο.Τ.Α. και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σύμφωνα με την περίπτωση (α) της παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 1157/1981. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η αργία δεν θα μεταφερθεί.

Συγκεκριμένα τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ να μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς 2013 από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.



Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για την μετάθεση της αργίας της  Πρωτομαγιάς  τον Μάιο του 2013 από τον Πάνο Ιατρίδη



Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μερικές παρόμοιες

Κάνε κλικ εδώ: Μαγιόξυλο

1 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου