Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη. Φύλλο 892
Σοκάρουν και προκαλούν ανησυχία οι αριθμοί που αποκαλύπτουν με τον πιο δραματικό τρόπο τη χωρίς τέλος ανθρωποθυσία στους δρόμους της Κρήτης. Χιλιάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, εξαιτίας των οποίων δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλα έχουν τραυματιστεί είτε σοβαρά είτε ελαφρύτερα.

thanatifora atihimata stin kriti eghrwmi geloiografia apopsi tou notou

Και μπορεί όλοι να συμφωνούμε ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι στο σύνολό του η «λαιμητόμος» του οδικού δικτύου του νησιού, ωστόσο από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού- και στους τέσσερις νομούς- δεν στερείται επικινδυνότητας.

Το μεγάλο ερώτημα όμως που μπορεί να απαντηθεί μόνο από ειδικούς είναι εάν για όλο αυτό το αίμα που έχει χυθεί στην άσφαλτο, ευθύνονται μόνο οι κάθε λογής κακοτεχνίες των δρόμων ή το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο ίδιος ο άνθρωπος με την οδηγική  παιδεία που έχει και την οδηγική συμπεριφορά που επιδεικνύει.

Σε ρεπορτάζ της «Π» το οποίο στηρίχτηκε σε επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, είχαμε παρουσιάσει ότι από το 2009 μέχρι και το 2017 σημειώθηκαν 296 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, 141 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 77 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και 280 άτομα ελαφρά

Σοκάρει ο αριθμός των τροχαίων στην Κρήτη

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  που παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος» η Περιφέρεια Κρήτης είναι συνδεδεμένη με δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες στα πιο φονικά σημεία του Βόρειου Οδικού Αξονα του νησιού.

Την τελευταία πενταετία (2013-2017) 287 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 1.029 τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη. «Πρωταθλήτρια» χρονιά το 2015 με 64 νεκρούς και η αμέσως επόμενη με 63, με τα περισσότερα να σημειώνονται στο νομό Ηρακλείο

Πηγή: patris.gr 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

Για τον λόγο αυτό δημιούργησα την έγχρωμη αυτή γελοιογραφία που παρομοιάζει τα αυτοκίνητα σαν νεκροφόρες με ρόδες που κινούνται σε δρόμους σπαρμένους με μνήματα στην άκρη τους.
 

Έγχρωμη γελοιογραφία για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στο  φύλλο 892με αφορμή την είδηση για τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Κρήτη.Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 από τον Πάνο Ιατρίδη



Αν σου άρεσε, μπορείς να δεις μερικές ακόμη καυστικές γελοιογραφίες για ατυχήματα

Post a Comment