Πανεπιστημιακό Άσυλο
panepistimiako asilo neos nomos gia tin tritovathmia ekpaideusi astinomia stis sholes iatridis geloiografia
Άποψη του Νότου φύλλο 915 , 6 Φεβρουαρίου 2018


Τι γίνεται τελικά με το άσυλο στα Πανεπιστήμια;

 
Δυστυχώς τα τελευταία πολλά χρόνια η κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια πάει από το κακό στο χειρότερο. Τραμπουκισμοί, σκουπιδαριό, καταλήψεις και άλλα τέτοια. Έχει χαθεί προ πολλού η έννοια του Ασύλου. 
 
Ένα άσυλο που είχε την σημασία του τα χρόνια της δικτατορίας και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης που ο εκδημοκρατισμός της χώρας δεν είχε επέλθει πλήρως. Ήταν μια κατοχυρωμένη διάταξη με σκοπό να αποτρέπει την αστυνομία να σε συλλαμβάνει για τις ιδέες σου και μόνο. Οι ιδέες είναι άυλες, ακόμα και οι χειρότερες. 
 
Οι πράξεις όμως είναι που έχουν αντίκτυπο και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Όμως όλα αυτά τα κατοπινά χρόνια μέχρι σήμερα, οι φοιτητές που κινούνται σε ένα θολό ιδεοπολιτικό φάσμα μεταξύ Αριστεράς και Αναρχίας παρερμηνεύουν ηθελημένα την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που αυτή προστατεύει το άσυλο. 
 
Τη παρερμηνεύουν όμως και όλοι οι υπόλοιποι κομματικοί στρατοί των Πανεπιστημίων. Όταν πλακώνεσαι στο ξύλο με την αντίπαλη παράταξη ή όταν σκίζεις αφίσες παραβιάζεις το άσυλο και ας διατρανώνεις δεξιά και αριστερά πως είσαι ο προστάτης του. Από μέσα ξεκινάει η σαπίλα. 
 
Η Πανεπιστημιακή κοινότητα ωστόσο δεν έχει μόνο φοιτητές. Έχει και τους Καθηγητές. Κάποιοι από αυτούς κινούνται όπου φυσάει ο άνεμος και πολλές φορές εκμεταλλεύονται μερίδα φοιτητών για προσωπικό τους όφελος. Δημιουργούνται συχνά "άξονες" φοιτητών-καθηγητών για να πετύχει το κάθε μέρος τους σκοπούς του που στο σύνολό τους σχεδόν είναι πονηροί. 
 
Με την πρώτη φορά αριστερά, το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως. Είναι φανερή πλέον η προστασία σε τέτοια φαινόμενα. Μετανάστες, αλκοολικοί, πρεζάκια, σκύλοι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, κυκλοφορεί μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων δημιουργώντας κινδύνους στους υπόλοιπους φοιτητές και καθηγητές.
 
Κάποιοι περάσαμε από τα Πανεπιστήμια και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να στηλιτεύουμε τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί πάνω από όλα είναι η Παιδεία. Μην την καταστρέφουμε.
 
 
  • Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή το Πανεπιστημιακό άσυλο. Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια γελοιογραφία για το Πανεπιστημιακό άσυλο

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment