Κίνηση "Πέντε δάκτυλα"
Κίνηση πέντε δάχτυλα είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis μετά και τις εκλογές στην Ιταλία.


Μετά τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών διαπιστώνουμε με σιγουριά πως ο κόσμος δεν πάει καλά. Μετά και από την ανάδειξη στην εξουσία του Τσίπρα και του Τράμπ έρχονται τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Βορρά..

Σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά κανείς μα κανείς δεν γελά. Ψήφισαν αντισυστημικά, λέει, οι ψηφοφόροι. Τι είναι πάλι αυτό το καινούριο φρούτο;;; Τι πάει να πει σύστημα και αντισύστημα;;; Άντε μη θυμηθώ τα δικά μας τα μνημονιακά και αντιμνημονιακά που μας ρίξανε στα τάρταρα. 
 
Ο Τσίπρας μας κορόιδευε μες στα μούτρα και τώρα έχει γίνει πιο συστημικός από το ίδιο το σύστημα. Ο Αντωνάκης, πριν από αυτόν, μας τα είχε πρήξει με την αντιμνημονιακή παπαρδέλα του και μετά ήρθε και εναρμονίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις των δανειστών. 
 
Από την άλλη, ο Τραμπ έξω από το σύστημα;;; Τραβάω τα μαλλιά μου… Επιχειρηματίας, δισεκατομμυριούχος και είναι αντισυστημικός;;; Τι, επειδή λέει αρλούμπες, ή επειδή έχει τα ξέκωλα, γυναίκα και κόρη;;; 
 
Βγάλατε δυο φορές Ομπάμα, μαύρο πρόεδρο πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ και μετά κάνατε στροφή 360° που λέει και ο Αλέξης και βγάλατε τον πορνόγερο. Μπράβο σας. Να τον χαίρεστε…! 
 
Οι Ιταλοί πάλι, ούνα φάτσα ούνα ράτσα. Δεν σας άρεσε ο Ρέντσι. Θέλατε Πέπε Γκρίλο που το ονομά του μου ακούγεται σαν χαρακτήρας μεξικάνου τεμπέλη στον Λουκυ Λουκ. Και θέλατε και την Λεγκα του Βορρά. Και ψιλογουστάρετε και Μπερλουσκόνι γιατί σας βγάζει κατι το Σισιλιάνικο, το Μαφιόζικο. 
 
Ψιτ, ποδοσφαιρόφιλοι μακαρονάδες, δεν είναι πρωτάθλημα 3ης κατηγορίας με Βόρειο και Νότιο όμιλο.. Φασίστες είναι και οι μεν και οι δε, απλα σε διαφορετικά άκρα. Περαστικά σας.
 
Εγώ, έχω την πρόταση φίλοι μου(άρχισα να πιάνω τον ξύλινο προεκλογικό πολιτικό λόγο)! Το Κίνημα: «Πέντε δάκτυλα» έρχεται για να σας σώσει. Και αυτή την φορά στα σίγουρα! Και τα μνημόνια θα σκίσουμε. Και ..καλσόν αμα λάχει. 
 

 5 finGers

Και την Πόλη θα την πάρουμε και πετρέλαια θα βρούμε και σκατά στα μούτρα των Ευρωπαίων και άμα δεν είμασταν εμείς να δω τι διάολο θα κάνανε όλοι. Και στη δραχμή θα επιστρέψουμε και στη μνα άμα γουστάρετε!
 
(μ)ΝΑ …να μην αβασκαθείτε!

Post a Comment