ΠΑΟΚ ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΟΚ ή ΘΑΝΑΤΟΣ είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης και την οπλοφορία του Ιβαν Σαββίδη μέσα στο γήπεδο.
ΠΑΟΚ ή ΘΑΝΑΤΟΣ είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης και την οπλοφορία του Ιβαν Σαββίδη μέσα στο γήπεδο.
Άποψη του Νότου φύλλο 921 , 20 Μαρτίου 2018
 
Κάθε φορά που ετοιμάζω την εβδομαδιαία μου γελοιογραφία για την Κρητική εφημερίδα “Άποψη του Νότου” μιλάω με τον αρχισυντάκτη. Αυτή την φορά με ενημέρωσε πως το φύλλο θα είναι για την 25η Μαρτίου και να ετοιμάσω κάτι ανάλογο και οτι μπορώ να το συνδέσω, αν θέλω, με την σημερινή κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία. Απέφυγα να κάνω συσχετισμούς και συγκρίσεις με την σημερινή εποχή γιατί δεν υπάρχουν κιόλας. Άλλα τα γεγονότα και οι καταστάσεις το 1821 και άλλα σήμερα. Ακόμη δεν θέλησα να δημιουργήσω πάθη και έχθρες και μίση εναντίον της γειτόνισσας ούτε να φουσκώσω περισσότερο το Εθνικιστικό φρόνημα ορισμένων. Πάλι, σε μια προσπάθεια εθνικού αυτοσαρκασμού, ασχολήθηκα με τα εσωτερικά. Και την σύνδεση με την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 την βρήκα στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Του αδελφού Πόντιου εκ Ρωσίας που σαν άλλος υπασπιστής του Τσάρου ήρθε στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει. Ήρθε στην Ελλάδα για να μας χαρίσει τα ωραία του λεφτά, επενδύοντας, σε ομάδες, κανάλια, λιμάνια, καπνοβιομηχανίες, ξενοδοχεία και δεν ξέρω σε τι άλλο. Βέβαια σήμερα δεν έχουμε Τσάρους αλλά έχουμε Πούτιν που ώς ομώδοξος, όπως πιστεύουν κάποιοι, θα μας βοηθήσει γιατί πρέπει. Γιατί εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός, γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, γιατί εμεις στο κάτω κάτω φτιάξαμε μια Ακρόπολη βρε αδερφέ, που έρχεται όλος ο κόσμος και την βλέπει, αν είναι τυχερός και δεν έχει καμια απεργία... Αυτός λοιπόν ο “σπουδαίος” άνθρωπος, σκέφτηκε πως η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν λέω, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή, γιατί οι παράγκες πέφτουν καμμιά ώρα και μπορεί να σε πλακώσουν. Έτσι, την ένοπλη εξέγερση την εφάρμοσε κυριολεκτικά ο Ιβάν στον αγώνα με την ΑΕΚ όταν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με την πιστόλα του ζωσμένη στην μέση.Δεν ξέρω αν φώναξε : “γιουρούσι”. Στο φύλλο αγώνος δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο. Περισσότερο πάντως μου φάνηκε με την επανάταση των Ορλώφ. Τζούφια. Τίποτα δεν αλλάξε, τίποτα δεν κουνήθηκε από την θέση του, κανείς υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε και η απόφαση της πολιτείας ήταν απλά να διακόψει το πρωτάθλημα... Επειδή την νύχτα γίνονται εγκλήματα, να καταργήσουμε την νύχτα ένα πράγμα... Να τιμωρηθούν όλες οι ομάδες επειδή ένας μεγαλοπαράγοντας μπήκε οπλοφορώντας στο γήπεδο. Ένας μεγαλοπαράγοντας με τον οποίο η κυβέρνηση είτε έχει άριστες σχέσεις είτε κρέμεται από τα δυο κεφάλια του αετού του...!

Post a Comment