#21_Απριλιου
51 χρόνια έχουν περάσει από εκείνα τα ξημερώματα που δώσαμε δικαιώματα στους τρεις συνταγματάρχες να βάλουν την χώρα στον γύψο για επτά χρόνια και να αναγκαστούν να παραδώσουν την εξουσία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή μόνο όταν με τα τερτίπια τους, κατάφεραν να χαρίσουν την μισή Κύπρο στους Τούρκους.

21 Απριλίου είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τα 51 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία μας κατηγορεί ως συνένοχους στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.
21η Απριλίου

Ναι ρε φίλε, αυτοί, οι εθνικιστές, οι δήθεν υπερπατριώτες, οι στρατιωτικοί, που μόλις άκουσαν για πόλεμο κιότεψαν και την έκαναν με αλαφρά πηδηματάκια. Και όταν λέω πως δώσαμε δικαιώματα, μιλάω για πολλούς πολιτικούς εκείνης της περιόδου που κοιτούσαν την πολιτική τους καριέρα και προσπαθούσαν να αναρριχηθούν χωρίς να νοιάζονται για την χώρα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ, μιλώντας για πολιτικούς δεν τσουβαλιάζω τα πάντα, όπως πάρα πολλοί το κάνουν σήμερα. Ούτε φταίει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως επίσης σχολιάζουν αρκετοί που επιθυμούν Παπαδόπουλους και Χούντες. 

“Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα” 

είχε πει ο μέγας Τσόρτσιλ που πάλι κάποιοι τον αντιπαθούν σφόδρα και εν μέρει δικαίως, όσον αφορά την στάση του μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο σε σχέση με την Ελλάδα. 

Η Δημοκρατία έχει κανόνες αλλά σου παρέχει ελευθερία. Και αν τα μέλη της την καταστρατηγούν, πολιτικοί και πολίτες, φταίνε αυτά και όχι η ίδια η Δημοκρατία σαν πολίτευμα. 

21η Απριλίου 1967

Πραγματικά, πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος το 1967, η χώρα βρισκόταν σε ένα πολιτικό χάος. Αλλαγές κυβερνήσεων εν ριπή οφθαλμού, εγωιστικά κίνητρα εκ μέρους κάποιων πολιτικών, ασυνεννοησία, καμία εθνική στρατηγική. 

Όλα αυτά βέβαια γιατί η τότε Δημοκρατία μας ήταν τραβεστί. Διότι ναι μεν Δημοκρατία, αλλά Βασιλευομένη. Δηλαδή είχαμε και ένα Βασιλιά πάνω από το κεφάλι μας να μας ανακατώνει. Η βλακεία αυτού του ανθρώπου και οι μηχανορραφίες της γυναίκας του Φρειδερίκης μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. 

Γενικά, ένα σωρό μεθοδεύσεις και συγκυρίες που κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούν, έστειλαν την χώρα στο χειρουργικό κρεβάτι αλλά ο γιατρός τελικά αποδείχθηκε κομπογιαννίτης και καρακιτσαριό.

 Η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα, από όλους. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο κάτοικο αυτής της χώρας η φράση αυτή πρέπει να υπάρχει στο μυαλό του. Όταν υπάρξει κενό στην ιστορία κάποιος θα βρεθεί να το γεμίσει και θα είναι ο χειρότερος. 


Η Χούντα χάρισε δάνεια

Και βέβαια χάρισε! Πράγματι. Αλλά ποιος τα πλήρωσε τα δάνεια;;; Τα λεφτά ήταν λεφτά, δεν εξαφανίστηκαν. Κάποιος έπρεπε να τα πληρώσει. Μπορεί να μην τα πλήρωσαν οι αγρότες για να τους εκμεταλλευτεί η δικτατορία, αλλά τα χρεώθηκε το κράτος. 

Δεν είναι μόνο τα δανεικά που τρώγαμε όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να έρθουν τα μνημόνια. Η Χούντα έκανε έργα! Βεβαίως, έκανε! Και ποιος τα πλήρωνε;;; Και πόσες μίζες πήρανε οι ίδιοι ή οι γνωστοί τους;;; Ή νομίζεις πως δεν έκαναν ρουσφέτια;;; Όλο τους το σόι διόριζαν στο δημόσιο. Ή μήπως φαντάζεσαι πως η οικονομία πήγαινε καλά;;; Πάλι μόνο οι ημέτεροι και οι βιομήχανοι ευνοούνταν. 

Αλλά δεν μπορούσες να πεις τη γνώμη σου, σε ρουφιάνευε μέχρι και ο αδερφός σου. Ραδιόφωνο δεν μπορούσες να ακούσεις, ούτε Θεοδωράκη, ούτε να ασχοληθείς με οτιδήποτε είχε κατάληξη οφ. Γιατί ήταν όλα στο ...OFF.

Σε θεωρούσαν Κομμουνιστή, άρα εχθρό του κράτους. Φοβόσουν και τη σκιά σου. Έτρεμες κάθε βράδυ μήπως χτυπήσει η πόρτα και σε σύρουν τίποτα χωροφύλακες σε κανένα υπόγειο και σε σαπίσουν στο ξύλο. 

Τώρα θα μου πεiς, τρέμεις μήπως μπουν κλέφτες και σε κλέψουν ή σε σκοτώσουν. Ενώ τότε κοιμόσουν με ανοιχτά παράθυρα... Δίκιο έχεις. Αλλά δεν φταίει η Δημοκρατία μας γι αυτό. Φταίνε αυτοί που νομίζουν οτι Δημοκρατία πάει να πει ασυδοσία, ατιμωρησία, αμορφωσιά. 

Φταίει που κάποιοι τρώνε τα λεφτά, φταίει που κάποιοι άγονται και φέρονται από συνδικαλιστικά κατεστημένα, φταίνε εκείνοι που δεν αφήνουν την χώρα να ανασάνει, φταίνε αυτοί που δεν καταστρώνουν ένα στρατηγικό εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, φταίμε εμείς που μας αρέσουν τα ψέμματα, οι αυταπάτες και η βολής μας. Φταίει και ο Χατζηπετρής βεβαίως.

Η Ελλάς συνένοχη στο πραξικόπημα κατά Ερντογάν

Και πως γυρίζει τούμπα το πράγμα, 51 χρόνια μετά και η Τουρκία μας κατηγορεί ανοιχτά πλέον πως είμαστε συνένοχοι στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, επειδή αποφάσισε η δικαιοσύνη μας να αφήσει ελεύθερο με περιορισμούς έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. 

Και να μας εγκαλούν κιόλας , επειδή και η χώρας μας βίωσε πραξικόπημα, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ποιός; Ο “Δημοκράτης”ο Ερντογάν, ο οποίος έχει απολύσει και φυλακίσει σχεδόν την μισή δημόσια διοίκηση, έχει κάνει δικά του όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και καταστρώνει πολέμους από δω και απο κεί. 

Όχι, δεν έχει δημοκρατία η Τουρκία, αυτό είναι σίγουρο. Και μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων προεδρικών εκλογών μάλλον θα έχει έναν απόλυτο δικτάτορα. 

Εκτός και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του. Αυτό βέβαια αφορά εμάς τους Χριστιανούς που πιστεύουμε στον θεό και τον διάβολο. Αντίπαλο δέος του Αλλάχ δεν έχω ακουστά οπότε μάλλον σκούρα τα πράγματα...




Ασπρόμαυρη γελοιογραφία, με αφορμή την είδηση για την κατηγορία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδα για συνενοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν επειδή έδωσε άσυλο στους 8. Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2018  από τον Πάνο Ιατρίδη




Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.

Κάνε κλικ εδώ:

Η Δημοκρατία ενίκησεν

Post a Comment