Σταύρωση
Σταύρωση είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" με αφορμή την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης και τις ημέρες του Πάσχα.
 


Το Πάσχα πέρασε, ο Χριστός ξανασταυρώθηκε και ξαναναστήθηκε και φτου πάλι από την αρχή. Κάθε χρόνο τα ίδια. Φέτος βέβαια υπήρχε μια μικρή διαφορά. Την θέση των ληστών δίπλα στον εσταυρωμένο Χριστό πήραν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Όχι με την θέληση τους, όπως κάνουν κάτι τύποι σε μακρινά μέρη που μαστιγώνονται στα αλήθεια δήθεν για να εξιλεωθούν από κάτι. Με την βία έγινε. 
 
 
Τους συνέλαβαν έτσι απλά, χωρίς ούτε ένα φιλί, γιατί η Γεθσημανή έχει πια σύνορα. Και οι Τούρκοι στρατιώτες δεν έχουν πια ρόλο στις γνωστές συμφωνίες για επιστροφή αυτών που θα βρεθούν στην άλλη πλευρά, παρά μόνο η Jadarma που δινει και παίρνει λόγο από τον Ερντογάν τον Αρχιερέα. 
 
 
Ο Χριστός Αναστήθηκε όμως και οι στρατιωτικοί μας παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς αιτία. Υπομένουν το βάσανο τους με άγνωστη την εξέλιξη του. 
 
 
Στην γελοιογραφία που δημιούργησα για την Κρητική εφημερίδα “Άποψη του Νότου” σχολιάζω το γεγονός της κράτησης των δυο στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα. 
 
 
Την Εβδομάδα των Παθών του Ιησού που για τους δυο Έλληνες έχει εξελιχθεί σε μήνα των παθών. Και το θρίλερ συνεχίζεται... 
 
 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δυο μέρες πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη, σε συνέντευξη του, απευθύνθηκε στους δυο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς και είπε:«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».  
 
 
Φυσικά το τέλος του Γολγοθά, όπως όλοι ξέρουμε, ακολουθεί συγκεκριμένη διαδρομή που καταλήγει στην “Ανάσταση”. Προς ώρας η σταύρωση κρατάει παραπάνω από το συνηθισμένο... 
 
 
Την ίδια μέρα και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος δήλωσε:«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές». 
 
 
Τα συντρόφεψε πιθανότατα αλλά Εκείνος την έκανε για άλλη γη και άλλα μέρη που κανένας δεν ξέρει. Ο Κούκλατζης και ο Μητρετώδης παραμένουν στην φυλακή, παραμένουν “σταυρωμένοι”. Και από ότι φαίνεται απλά περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. 
 
 
Καμία σοβαρή κίνηση εκ μέρους του κράτους μας, τουλάχιστον φανερή. Μας έχουν κολλήσει στον τοίχο οι Τούρκοι με τους 8, με την πίεση που ασκούν στο Αιγαίο και κρατάμε την αναπνοή μας φοβισμένοι. 
 
 
Μόνο ευχολόγια και καμιά εξυπνάδα του Καμμένου που πλέον έχει χάσει το κύρος του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Και επειδή πάντα μου άρεσαν τα αρχαία Ελληνικά ρητά θα προτείνω στους κύριους που μόνο εύχονται, το παρακάτω: “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”.

Post a Comment