Ανθρωποφάγος
Ανθρωποφάγος είναι το θέμα της Γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού πως κατέβηκε Ελληνική σημαία απο βραχονησίδα στο Αιγαίο, από την Τούρκικη Ακτοφυλακή.

 Σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως η Τούρκικη ακτοφυλακή κατέβασε την Ελληνική σημαία από μια αμφισβητούμενη βραχονησίδα. Η φράση του αυτή μας γύρισε στα γεγονότα των Ιμίων το 1996 που και τότε για μια σημαία παραλίγο να βρεθούμε σε πόλεμο με τους γείτονες μας. Χάσαμε όμως τρείς άντρες όταν το ελικόπτερο τους έπεσε στην γύρω περιοχή για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Λίγο αργότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία παραβίαση του Ελληνικού εδάφους. Η δήθεν αμφισβητούμενη βραχονησίδα, με το όνομα ¨Ανθρωποφάγος” ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων και ο δήμαρχος επιβεβαίωσε και αυτός,μετά από έρευνα, πως η σημαία στο νησάκι κυματίζει κανονικά. Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά προχώρησαν σε έντονα προκλητικές δηλώσεις και ελπίζουμε να μείνουν μόνο σε αυτές. Βέβαια η Τουρκία μπορεί πράγματι να έστειλε την ακτοφυλακή της για να κατεβάσει την σημαία και γι αυτό να βιάστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός να το δηλώσει αλλά το γεγονός ότι η σημαία συνεχίζει να κυματίζει ανενόχλητη, σημαίνει πως ή εν λόγω βραχονησίδα στάθηκε αντάξια του ονόματος της κάνοντας μια χαψιά όποιον Τούρκο δοκίμασε να αποβιβαστεί. Αυτό είναι άλλωστε και το θέμα της ασπρόμαυρης γελοιογραφίας στην οποία η ίδια η βραχονησίδα “Ανθρωποφάγος” δηλώνει πως έφαγε τους Τούρκους που ήρθαν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία. Την Ελληνική σημαία είχαν στήσει στην κορυφή της μερικά νέα παιδιά προς τιμή του Γιώργου Μπαλταδώρου, του Έλληνα πιλότου που σκοτώθηκε πριν μερικές μέρες όταν το Mirage 2000-5 κατέπεσε λόγω κακής ορατότητας, στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Σκύρο.

  
Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 


Δείτε περισσότερες γελοιογραφίες:

Δωράκι 

Η σφηνοτσουτσού

tags:Γιλντιρίμ, βραχονησίδα, ανθρωποφάγος, Ελληνική σημαία, περιστατικό σε Ελληνική βραχονησίδα στο Αιγαίο, κατεβάσαμε Ελληνική σημαία από βραχονησίδα, Μπιναλί Γιλντιρίμ, βόμβα Γιλντιρίμ, Τούρκικη ακτοφυλακή

Post a Comment