Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία #wc18gr
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία είναι το θέμα της γελοιογραφία του IaTriDis με αφορμή την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2018 που διεξήχθη στην Ρωσία,από την εθνική ομάδα της Γαλλίας
Γενικά, όπως έχω ξανασχολιάσει, τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, ως θεατής τουλάχιστον, γιατί αν βρεθώ σε κανένα γηπεδάκι με καμιά μπαλίτσα ή στο σχολείο με τα παιδιά, θα την "λιώσω τη φανέλα" , αυτό είναι σίγουρο! 

Μουντιάλ δεν παρακολούθησα καθόλου οπτικά. Aκουστικά κάτι έπαιρνε το αυτί μου από το διαπασών της τηλεόρασης στην καφετέρια που αράζω τα απογεύματα. Προτιμούσα να ατενίζω το ατελείωτο μπλε χαλί της θάλασσας παρά το πράσινο του χόρτου και τα πολύχρωμα στιγματάκια που κινούνται σαν τρελά πέρα δώθε. 

Παρόλα αυτά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου είναι σημαντικό γεγονός, πόσο μάλλον ο τελικός της διοργάνωσης. Φέτος το παγκόσμιο κύπελλο έγινε στη Ρωσία. Δυνατές ομάδες όπως Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και η ομάδα της διοργανώτριας χώρας αποκλείστηκαν κατά την διάρκεια των παιχνιδιών με αποτέλεσμα ο σημερινός τελικός να διεξαχθεί ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία όπου η Γαλλία με 4-2 κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1998 όπου το είχε κατακτήσει και πάλι. 

Προπονητής της Εθνικής Γαλλίας είναι ο Ντιντιέ Ντεσάν που τον θυμάμαι σαν ποδοσφαιριστή όταν η Γαλλία κέρδισε  το κύπελλο το '98. Δέχτηκε μεγάλη κριτική πριν το Μουντιάλ αλλά κατάφερε με τις επιλογές του και την στρατηγική του να οδηγήσει την Γαλλία στην κορυφή του κόσμου. 

Καθ'όλη τη διάρκεια του τελικού, πίνοντας τον καφέ μου με πλάτη στην οθόνη σκεφτόμουν τι είδους γελοιογραφία να ετομάσω γι αυτό το γεγονός. Όταν δε, αντιλήφθηκα ότι η Γαλλία ήταν αρκετά μπροστά στο σκόρ οι σκέψεις μου επικεντρώθηκαν στο χαρακτηριστικό σύμβολο της ομάδας της Γαλλίας, τον κόκορα. 

Τα υπόλοιπα κύλησαν γρήγορα. Λίγη ώρα αφού τελείωσε το παιχνίδι και ο θρίαμβος επιβεβαιώθηκε με το σφύριγμα της λήξης, επέστρεψα σπίτι για να ετοιμάσω την γελοιογραφία που παρουσιάζω εδώ, ζωγραφισμένη με νερομπογιές και πενάκια copic. Το χαρακτηριστικό παγκόσμιο κύπελλο του ποδοσφαίρου, ελαφρώς παραλλαγμένο να ομοιάζει με αυγό το πάνω μέρος του, κείτεται στο χορτάρι κάτω από τον γνωστό κόκορα ο οποίος το κοιτάζει με απορία λόγω του ότι η Γαλλία δεν ήταν από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου. 

Και όπως έγραψε και ο αγαπημένος μου δημοσιογράφος, εύστοχα: "Αν δεν μας είχε αποκλείσει η Κροατία στα μπαράζ, σήμερα θα ήμασταν εμείς στον τελικό  και θα είχαν χάσει οι Γάλλοι 1-0 με γκολ του Χαριστέα μετά από σέντρα του Ζαγοράκη από δεξιά..."



Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram  



Δείτε περισσότερες γελοιογραφίες

Ματς τελικού Τσίπρας - Μητσοτάκης 

 Ο Χριστός ...ο διαιτητής

tags:Η Γαλλία αναδείχτηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: H Γαλλία στην κορυφή, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ώρα για το τρόπαιο, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Γαλλία - Κροατία, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία - Μουντιάλ 2018, Γαλλία, σου αξίζουν αυτά τα μεγαλεία, Η Γαλλία νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία - Κροατία 4-2 | Μουντιάλ 2018, μουντιάλ, ποδόσφαιρο, παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 2018, γελοιογραφία, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, copic, copicmarkers, worldcup2018, Russia, France

Post a Comment