Το Ελληνικό #Πασχα και η γη του μεταμνημονίου του Αλέξη Τσίπρα
Κοίτα να δείς κάτι συμπτώσεις! Πάνω στον εορτασμό του Πάσχα, όπου οι Εβραίοι γιόρταζαν την έξοδο τους από την Αίγυπτο προς την γη της επαγγελίας με την υπερπαραγωγή του Μωυσή που χώρισε την θάλασσα στην μέση, βρήκε και ο Χριστός να σκάσει μύτη στα Ιεροσόλυμα, να διδάξει τα κομμουνιστικά του και να έχουμε τις γνωστές εξελίξεις.

Πάσχα είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis  με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Τήλο για πέρασμα στην μεταμνημονιακή εποχή.



Η γη του μεταμνημονίου


Και μετά από περίπου 2018 χρόνια να έρχεται ένας Τσίπρας στην Τήλο και να μας λέει πως το Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή... Κάποιος, με μεγάλη ευκολία θα σκεφτεί: Χα! Το έλεγα εγώ πως αυτός εδώ είναι Εβραίος.

Αλλά αυτή είναι μια πολύ επιδερμική ερμηνεία. Άλλωστε ο Αλέξης έχει αποδείξει πως είναι υπερθρησκευτικός ηγέτης. Και άθεος έχει δηλώσει, και στον Πάππα έχει πάει να πάρει την ευχή του και άσπρα περιστέρια πέταξε σε κάποια Φώτα.


Ίσως να ήταν μια έμμεση έκκληση προς το Παγκόσμιο Εβραϊκό λόμπι να στάξουν κανα χρήμα γιατί οι ομόδοξοι Ρώσοι αποφάσισαν να τα δώσουν στην Τουρκία για επενδύσεις. Γνώμη μου είναι πως ήταν μια συναισθηματική παπάρα στην προσπάθεια του να μας πείσει για άλλη μια φορά πως οδηγούμαστε ταχύτατα στην έξοδο από τα μνημόνια.

Και μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό και μακάρι, αλλά η σύνθετη λέξη μεταμνημόνιο εμπεριέχει την λέξη μνημόνιο μέσα της. Η μετεξέλιξη ενός Συριζαίου απο αντιμνημονιακού σε μνημονιακό και ύστερα σε μεταμνημονιακό μοιάζει με το πέρασμα από την Εβραϊκή ιστορία και θρησκεία στην Χριαστιανική θρησκεία.

Και μετά όλοι οι καλοί Χριστιανοί και πατριώτες ταυτόχρονα, ενώ κράζουμε τους Εβραίους, γιορτάζουμε τον Εβραίο Χριστό, το Πάσχα που είναι Εβραϊκή γιορτή και κάνουμε σαν τρελοί με τα (σουβλιστά) αρνιά που επίσης είναι Εβραϊκό έθιμο.

Κατα βάθος όλοι είμαστε Εβραίοι αλλά δεν το έχουμε καταλάβει. Ίσως ο Τσίπρας το έχει αντιληφθεί, γι αυτό σκέφτηκε πως η δήλωση του έπρεπε να είναι τέτοια. 

Βέβαια οι Εβραίοι τον Χριστό τον θεωρούν προφήτη και όχι Μεσσία, τον οποίο περιμένουν ακόμη.


Και μεις όλοι που περιμέναμε τον Αλέξη ως το νέο, άφθαρτο πρόσωπο που θα φέρει καινούριο αέρα στην χώρα και μας φούσκωσε με τις αντιμνημονιακές αυταπάτες του, αποδείχτηκε τσαρλατάνος και φόρτωσε τον σταυρό του μαρτυρίου σε άλλους γιατί ο ίδιος την ύστατη στιγμή κόλωσε, τα έκανε απάνω του και είπε να ακολουθήσει τον εύκολο, στρωτό δρόμο των προκατόχων του.

Και δεν ήμουν υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά βρε αναθεματισμένε, αφού μας βάζεις σε αυτή τη διχαστική διαδικασία, σεβάσου έστω τι θέλει ό λαός σου. Αλλά ο λαός της Ελλάδας αποχαυνωμένος από την μελετημένη προπαγάνδα, φοβούμαι πως για τρίτη φορά θα του καταθέσει την ψήφο του και θα τον αναστήσει.

Βλέπεις, σοβαρή αντιπολίτευση δεν υπάρχει πλην του Άδωνι που ως αρχαιοελληνικό μυθικό πρόσωπο έχει χάσει την αξία του μπροστά στην επέλαση του Χριστιανοεβραϊκού Συριζομεταμνημονιακού ρεύματος.

Να προσδωκούμε την ανάσταση του κράτους μας και όχι την ανάσταση πεθαμένων πολιτικά προσώπων. Χρόνια πολλά εύχομαι και υγεία, μπας και προλάβουμε να δούμε αυτή την ανάσταση της χώρας μας. 

Αναμένουμε τον Μεσσία... 




Ασπρόμαυρη γελοιογραφία - χιουμοριστικό σκίτσο,  με αφορμή την είδηση για το μεταμνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα τον Απρίλιο του 2018, από τον Πάνο Ιατρίδη


Αν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια.

Κάνε κλικ εδώ: Εβδομάδα των παθών

Post a Comment