25η Μαρτίου 2024 Επανάσταση και Κορονοϊός

Πάει και αυτή η εθνική μας επέτειος της 25ης Μαρτίου. "Με τον Κασσελάκη αρχηγό γιατί ήσουν ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ το κόμμα αυτό το 'χω λατρέψει..." Θα μπορούσε να αφήσει την χοντρή, η Πρωτοψάλτη και να τραγουδάει τέτοιες παραλλαγές και να σκάσει από τη ζήλεια του ο Κράου.


Είχαμε και τα 250 drones πάνω από τον Λυκαβηττό που έπαιρναν διάφορα φωτεινά σχήματα σχετικά με την επανάσταση του 1821. Φυσικά ΚΑΙ ΑΥΤΟ δίχασε το ελληνικό internet...! 

 

Η διχόνοια που βαστάει ένα drone η δολερή, καθενός χαμογελάει, πέταξε το λέγοντας και συ

θα έγραφε σήμερα ο Σολωμός...!


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
                                                             Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


203 χρόνια πέρασαν από την έναρξη της επανάστασης  και 4 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του Κορονοϊού και της πρώτης καραντίνας. Θυμήθηκα κάποια σκιτσάκια που είχα κάνει πολύ πρόχειρα τον Μάρτιο του 2020 και που δεν τα ολοκλήρωσα γιατί όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα.


Φέτος βρήκαν την ευκαιρία να ανθίσουν στο φως της λεύτερης από κορονοϊό πατρίδας.


Λογοπαίγνια που συνδυάζουν πτυχές του χαρακτήρα κάποιων ηρώων της επανάστασης ή γεγονότων στα οποία βρέθηκαν και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας του covid-19.


Αθανάσιος Διάκος
 Αθανάσιος Διάκος


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Αθανάσιος Διάκος, Παπαφλέσσας, Νικηταράς και Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι τα πρόσωπα που μου έδωσαν πάτημα για σάτιρα. 


Η επίδραση της πατριαρχίας βέβαια είναι φανερή καθώς ούτε καν με ποσόστωση δεν ασχολήθηκα με καμία γυναίκα αγωνίστρια  όπως τη Μαντώ Μαυρογένους, ή τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, που πρόσφατα τιμήθηκε με τον βαθμό του Υποναυάρχου επί τιμή, καθώς της απονεμήθηκε και ο Πολεμικός Σταυρός Α΄ Τάξεως και Μετάλλιο Εξαίρετων πράξεων. 


Εκτός άφησα και τις Σουλιώτισσες, ακόμη και αυτή τη Δόμνα Βισβίζη, την Θρακιώτισσα αγωνίστρια της επανάστασης του 1821.


Παπαφλέσσας
 Παπαφλέσσας


Ο Γέρος του Μωριά με την ιστορική του φράση απειλεί στον 21ο αιώνα όσους αντιδρούν στις εντολές των ειδικών για να σωθεί το γένος. Από την άλλη ο Αθανάσιος Διάκος θλίβεται που τον βρίσκει τέτοιο κακό την ώρα που η φύση ξαναζωντανεύει.


Ο Παπαφλέσσας από το δικό του ταμπούρι θεωρεί πως είναι μεγάλο ..."Μανίκι" η άμυνα στον κορονοϊό και επιβεβαιώνεται όταν Μανιακοί αντιεμβολιαστές του παίρνουν το κεφάλι.


ΝΙκηταράς
 Νικηταράς

Του Νικηταρά πάλι του είχε κολλήσει το σπαθί στο χέρι από  το πολύ αντισηπτικό και του έσπασαν τρεις σύριγγες με εμβόλιο από την πολύ τη χρήση!


Γεώργιος Καραϊσκάκης
Γεώργιος Καραϊσκάκης

Τέλος ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης που αντίθετα με το επίθετό του, μόνο τάβλι ήξερε να παίζει, έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού, με οπαδικό ύφος βρίζει χυδαία, απειλώντας  τον ιό. Δυστυχώς ήταν η τελευταία πράξη της ζωής του.

 

Η θυσία όμως τόσων και τόσων, άλλων με τον θάνατο τους και άλλων με τον εμβολιασμό τους έφερε την πολυπόθητη ανοσία και έχουμε γίνει όλοι ανόσιοι...ε, ...χμ, εννοώ , έχουμε την λευτεριά μας!

 

 

  • Γελοιογραφίες  με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη. 

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για την Ελληνική Επανάσταση

Post a Comment