Το δώρο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ

Την Βόρεια Μακεδονία επισκέφτηκε την Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας με πλήθος υπουργών αλλά και επιχειρηματιών. 

 

to dwro pou ekane o aleksis tsipras ston zoran zaef egxrwmh geloiografia efimerida patris
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ

Η συνάντηση του με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Χαμόγελα, θερμές χειραψίες και κοινές selfies συμπλήρωναν το σκηνικό. Η ιστορική αυτή συνάντηση όπου πρώτη φορά ξένος πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία, πλέον, είχε και συμφωνίες. 

Οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές. Μίλησαν για τους φόρους στα τελωνεία για την σιδηροδρομικη σύνδεση, για την χρήση του εμπορικού λιμανιού στην Θεσσαλονίκη. 

Ακόμα συμφώνησαν οτι η Ελληνική πολεμική Αεροπορία θα προστατεύει τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας και θα έχουμε στον έλεγχο μας την πολιτική εναέρια κυκλοφορία με την βοήθεια του ραντάρ του αεροδρομίου της Μίκρας.... Ε, ρε και τι έγινε μόλις το είπε αυτό ο Αλέξης. 

Πανικός. 

Μπορεί πράγματι να μην λέγεται πια έτσι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αλλά ο Τσίπρας είναι μέγας διπλωμάτης και γλύφτης. Άσε, σου λέει, τώρα μη τους προγγίξω και φύγουν τα χαμόγελα. Ας το πω έτσι και το δικαιολογώ αργότερα στους δικούς μας. 

Δικαιολογίες υπήρξαν πολλές. Της πλάκας. Αν είδες το βίντεο την ώρα που λέει αυτά ο Πρωθυπουργός μας, ξεροκαταπίνει αγρίως. Πες το τουλάχιστον χωρίς να φανεί ότι κάτι συμβαίνει. Ότι ζορίστηκες. Ότι τα έκανες απάνω σου γιατί σε είχαν καρφώσει δύο μάτια. Αυτά του Ζόραν. 

Ζορίστηκες πολύ πρωθυπουργάκο μου;;; Έλα μωρέ, ποιος τους χέζει όλους αυτούς τους δεξιούληδες που περιμένουν στην γωνία και σου κάνουν βουντού και σε ματιάζουν για να πεις καμία μαλάκια και να την κάνουν σημαία τους μετά. 

Εγώ το βλέπω καθαρά! Έχεις σχέδιο. Σε μερικά χρονάκια τα σύνορα μας θα ακουμπάνε τη Σερβία και όλα αυτά θα είναι ένας εφιάλτης που θα έχει περάσει. Γι αυτό και τόση αγάπη τους δείχνεις. 


Και θα τους προστατεύουμε και θα τους προσέχουμε και θα τους εκπαιδεύσουμε και Βόρεια Μακεδονία τους είπαμε και γλώσσα και ταυτότητα τους αναγνωρίσαμε και επιτέλους θα σκάσουν τα φασισταριά, οι χρυσαυγίτες, οι μακεδονομάχοι και οι μακεδονολάτρες που θα προσθέσεις και άλλα εδάφη στην μια και μοναδική και ανεπανάληπτη Ελληνική Μακεδονία. 

Η μετατόπιση των συνόρων θα είναι απλά ένα τυπικό θέμα. 

Γι αυτό και ήθελες να πας και τον "Δρομέα" εκεί πάνω. Για να είναι όλα έτοιμα. Αλλά δεν σε άφησαν. Μαθαίνω όμως ότι πήγες ένα δωράκι του Ζάεφ. Δεν μπόρεσες να πας βέβαια το ίδιο το γλυπτό αλλά του έδωσες μια μικρογραφία του για να σε θυμάται. 

Ένα σουβενίρ made in Taiwan. Τι πιο Ελληνικό;;; Αχ, συγκινήθηκα.... Θα κατουρηθω σαν τον Κυρίτση. 


Αναμένομεν την προσάρτηση των Σκοπίων στην Ελληνική επικράτεια και μετά βουρ για την Πόλη. Τώρα που ο "Σουλτάνος" είναι και στα κάτω του...!




 Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram



tags: Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, Αλέξης Τσίπρας - Ζόραν Ζάεφ: Τα πρώτα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών,  Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σκόπια - Συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, Επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια: Η selfie με τον Ζόραν Ζάεφ,  Αντίο...γραβάτα - Με το ίδιο dress code Τσίπρας-Ζάεφ στη συνάντησή, Αλέξης Τσίπρας, Μπέτυ Μπαζιάνα και Ζόραν Ζάεφ σε νυχτερινή βόλτα, Ζόραν Ζάεφ: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής, Ο Ζόραν Ζάεφ ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στο Κυβερνητικό Μέγαρο, Στην Αθήνα και ο Ζάεφ μετά την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, Τσίπρας από Μόναχο: Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ γράφουμε ιστορία, Πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας: Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν, Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ και επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης,γελοιογραφίες, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, "Πατρίς", εφημερίδα, Ηράκλειο, Κρήτη, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist, myxalandri

Post a Comment