Δρομέας Αλέξανδρος το νέο έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου

Απίθανη πρόταση της υπουργού πολιτισμού κυρίας Ζορμπά τέθηκε προς τον γλύπτη Βαρώτσο για μεταφορά του "Δρομέα" στα Σκόπια και ανταλλαγή με το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται εκεί.


dromeas aleksandros to neo ergo tou glypth kwsta varotsou aspromaurh geloiografia
Δρομέας Αλέξανδρος

Ναι, πολύ καλά ακούσατε, διαβάσατε, είδατε. Ο κύριος Βαρώτσος ανέδειξε αυτό το γεγονός καθώς είπε πως η ίδια η υπουργός τον κάλεσε στο γραφείο της, δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς, αλλά σίγουρα είχε να του προτείνει να γίνει ανταλλαγή του γλυπτού του "Δρομέα" που βρίσκεται μπροστά στο Χίλτον, με το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στα Σκόπια.

Ε, ρε κατακαημένε δρομέα τι σου έμελλε να πάθεις. Δεν φτάνει που σε διαλύσανε στην Ομόνοια και αναστήθηκες από τα κομμάτια σου. Τώρα θένε να σε ξαποστείλουν μετανάστη στην Βόρεια Μακεδονία με πρωτεύουσα τα Σκόπια.

Αφού μίλησε στα μέσα ο κύριος Βαρώτσος, αμέσως έσπευσε η κυρία υπουργός του πολιτισμού, πολιτισμένα, να διαψεύσει ότι υπήρξε τέτοια πρόταση.

Οπότε κύριε Βαρώτσε, είστε γλύφτης και συκοφάντης. Πήγατε να ζητήσετε κάποια θεσούλα στο υπουργείο, ή να εκλιπαρήσετε να σας εντάξουν στο ευρωψηφοδέλτιο και σας είπαν  όχι.

Γι αυτό τα κάνετε όλα αυτά και από πάνω  έχω την αμυδρά υποψία ότι είστε  βαλτός του Κούλη του νεοδημοκράτη για να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να πλήξετε την καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο τούτο.

Πτου σας! Δεν ντρέπεστε να κατασυκοφαντείτε την πρώτη φορά αριστερά που έχει σκέδιο για την χώρα;;; Και όχι μόνο για την δική μας αλλά και για τη διπλανή. Το αδερφάκι μας, την Βόρεια την Μακεδονίτσα μας.

Σας είχα άχτι βέβαια γιατί προβλέπετε και κάτι σεισμούς δήθεν, αλλά τώρα το παρακάνατε. 
Ε, τι;;; Άλλος Βαρώτσος είναι με τους σεισμούς;;; Ε, καλά, ποιος νοιάζεται!!! Όλα αυτούνου του παλιογλύφτη θα τα φορτώσουμε τώρα...

Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα και σουρεαλιστικά ζούμε στην χώρα της αριστεράς και της προόδου που λέγανε παλιότερα οι συνασπρισμένοι.

Άκουγα, μικρό παιδάκι, Συνασπισμός και αδυνατούσα να καταλάβω τι σημαίνει. Παρόλα αυτά ήμουν βέβαιος πως οι μεγάλοι κάνουν λάθος και πως το σωστό είναι Συνασπρισμός.

Και αποδείχτηκε ασφαλώς πως είχα δίκιο γιατί τούτοι δω τα ασπρίζουν όλα. Κάνουν το μαύρο άσπρο. Αντε τώρα να δικαιωθεί ποτέ ο Βαρώτσος. 

Ποιον θα πιστέψει κάνεις; Έναν τυχάρπαστο καλλιτέχνη ή την υπουργό και μάλιστα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ; ε;;;

Πάντως ο δρομέας Αλέξανδρος ή Μέγας δρομέας, κρατάτε όποιο  σας αρέσει, έγινε μια ωραία ασπρόμαυρη γελοιογραφία από τα χεράκια ενός άλλου καλλιτέχνη, ονόματα δεν λέμε-υπολήψεις δεν θίγουμε, και δημοσιεύτηκε σήμερα στην καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, "Πατρίς".

Παράλληλα δημοσιεύτηκε στο myxalandri.gr εγκαινιάζοντας μια νέα, τακτική στήλη με τίτλο "για γέλια και για κλάματα"

Τώρα αν η υπουργός θέλει να την κάνει γιγαντοαφίσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία εγώ δεν έχω πρόβλημα...
Ας με καλέσει στο γραφείο της να τα πούμε.

Επικοινωνήστε μετά με το κοντρόλ να σας δώσω τηλεφωνάκι...! 



 Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram


tags:Η περιπέτεια του "Δρομέα". Το εντυπωσιακό γλυπτό του Βαρώτσου, «Πόλεμος» για το γλυπτό «Δρομέας» - Βαρώτσος: Η Ζορμπά πρότεινε τη μεταφορά του στα Σκόπια, Ο Δρομέας του Βαρώτσου -Το 8μετρο γλυπτό από γυαλί που το... έδιωξε το μετρό από την Ομόνοια , Πόλεμος για το γλυπτό "Δρομέας", Ο Δρομέας του Κώστα Βαρώτσου, Βόρεια Μακεδονία για «Δρομέα»: Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία, Η ιστορία του «Δρομέα» που δίχασε την Αθήνα, Ο «Δρομέας» στα Σκόπια, ο «έφιππος πολεμιστής» στην Αθήνα – Μια αστεία πρόταση, ένα ακόμη «Βατερλώ», 
Ο Δρομέας και το ψεύδος της Μυρσίνης Ζορμπά, τι δρομέας, τι ιππέας, γελοιογραφίες, ασπρόμαυρη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, "Πατρίς", εφημερίδα, Ηράκλειο, Κρήτη, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist
Τι «Δρομέας», τι «Ιππέας Πηγή: Prota
Τι «Δρομέας», τι «Ιππέας» Πηγή: Protagon
Τι «Δρομέας», τι «Ιππέας» Πηγή: Protagon.gr

Post a Comment