Ο Τσίπρας δίνει λύση στα προβλήματα με την Αλβανία
o tsipras dinei lisi sta problimata me tin alvania geloiografia
Ο Τσίπρας δίνει λύση στα προβλήματα με την Αλβανία

Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην δολοφονία Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς και στις προκλήσεις από την γειτονική χώρα.


Την ώρα που αναλαμβάνει το υπουργείο εξωτερικών ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δολοφονείται Έλληνας ομογενής στην Αλβανία


Ανήμερα της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου ένας Έλληνας ομογενής σκοτώνεται μετά από συμπλοκή με την Αλβανική αστυνομία στους Βουλιαράτες κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. 

Στο συγκεκριμένο χωριό που βρίσκεται στο Αλβανικό έδαφος, το Ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε αναρτήσει μερικές Ελληνικές σημαίες σε διάφορα μέρη των Βουλιαράτων λόγω της επετείου του ΟΧΙ. 

Από ότι μεταδόθηκε δημοσιογραφικά, φαίνεται πως κάποια σημαία κατέβηκε από Αλβανούς αστυνομικούς οι οποίοι μάλλον απείλησαν με κάποιο τρόπο τον Έλληνα ομογενή και αυτός αντέδρασε παίρνοντας το καλάσνικοφ του για να πυροβολίσει στον αέρα ή εναντίον των αστυνομικών. Φαίνεται πως υπήρξε συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ο Κατσίφας να πέσει νεκρός.

Άσχημη σίγουρα στιγμή και τραγική. Από συγχωριανούς του ειπώθηκε πως η Αλβανική αστυνομία τον είχε βάλει καιρό στο μάτι και βρήκε την ευκαιρία.

Η στάση των Αλβανών πάντως από εκείνη την στιγμή είναι πολύ προκλητική ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο. 

Από την άλλη δεν θα διστάσω να σχολιάσω αυτά που είδα και κατάλαβα, μπορεί επιφανειακά, αλλά που για μένα έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Το ένα είναι η φωτογραφία του Κατσίφα με την στολή παραλλαγής και το άλλο είναι το καλάσνικοφ. 

Σίγουρα σε εκείνα τα μέρη κανείς δεν μπορεί να είναι άγιος αλλά από την άλλη, μήπως επειδή κανείς δεν είναι άγιος, είναι έτσι εκείνα τα μέρη; 

Σε κάθε περίπτωση η βόρειος Ήπειρος είναι άλλη μια περιοχή όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα θρησκείας,γλώσσας και εθνότητας, όπως και στην Μακεδονία ή στην Θράκη. Παρόλο που υπάρχουν σαφή σύνορα που χωρίζουν τις χώρες, δυστυχώς οι γείτονες όπως Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία ολοένα δημιουργούν ζητήματα αλυτρωτικά. 

Απορώ βέβαια γιατί  εμείς επιμένουμε στον όρο βόρεια Ήπειρο χωρίς ταυτόχρονα αυτό να μην είναι έκφραση αλυτρωτισμού... Ίσως εκεί θα πρέπει να εντοπίσουν τα προβλήματα  αυτά οι εμπλεκόμενες χώρες μας. 


Σαφή σύνορα, απόλυτος σεβασμός στην κάθε μοιονότητα, αμοιβαίες υποχωρήσεις και ταυτόχρονα επωφελείς συμφωνίες, χωρίς πισώπλατες μαχαιριές και προκλήσεις. Τα Βαλκάνια λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας είναι ένα καζάνι που βράζει αιώνες και δεν πρέπει να σκάσει ξανά. Κάποιοι αλλά και όλοι μας πρέπει να χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν χρειάζεται και όχι το αντίθετο.

Γι αυτό και η γελοιογραφία που δημιούργησα με πολύ χιούμορ με την ευκαιρία και της ανάληψης των νέων καθηκόντων του υπουργού εξωτερικών από τον Πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλει να εξασφαλίσει την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το όνομα της Μακεδονίας. 

Και επειδή πολλά σχόλια ακούγονται από όλες τις πλευρές γι αυτή την συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίες συνορεύουν και με την Αλβανία εκτός από την Ελλάδα και τα Σκόπια, έβαλα τον Τσίπρα να δίνει την δική του καθαρή λύση και σε αυτό το πρόβλημα ως ο καθ ύλην αρμόδιος...!

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε...


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram 



tags:Εκκρεμότητες και λύσεις για τις σχέσεις με την Αλβανία, Τώρα ο Ράμα θέλει να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων της Αλβανίας, Για συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για θαλάσσια και χερσαία σύνορα, Σε κινούμενη άμμο η διαπραγμάτευση με ΠΓΔΜ και Αλβανία, Οι σχέσεις της Ελλάδος με την Αλβανία και τον αλβανικό παράγοντα, Δολοφονία Κατσίφα: Ενημέρωση από την αλβανική αστυνομία, Αλβανία: Οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν κλίμα τρομοκρατίας, Χρυσή Αυγή: Μαζικές απελάσεις αλβανών για την δολοφονία Κατσίφα, Δολοφονία Κατσίφα : Απίστευτη πρόκληση Αλβανών, Video Αλβανικά Σενάρια Για Τη Δολοφονία Του Κατσίφα, Υπόθεση Κωνσταντίνου Κατσίφα: Μια κρατική δολοφονία, Αλέξης Τσίπρας, υπουργείο εξωτερικών, βόρειος Ήπειρος, γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis

Post a Comment