Δωράκι
Δωράκι είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις απαιτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
 
Λύσσα κακιά αυτοί οι Τουρκαλάδες με τα νησιά μας. Ξερά ή κατοικημένα τα θέλουν. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Μας πρήξανε πάλι. Και με τις Λωζάνες και ότι παράνομα έχουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλα τέτοια. 
 
Αλλα βέβαια, που θα κάνουν τον κάργα; Στο Αφρίν; Χα, ας γελάσω. Εκεί τον ...πίνουνε κανονικά. Και μιας και πλησιάζει η επέτειος της Ελληνικής επανάστασης θα παραφράσω μια ατάκα που ειπώθηκε εκείνους τους παλιούς καιρούς για τον μπαρμπα Κατσώνη: "Αν σ'αρέσει βρε Ταγίπ, ξαναπέρνα από τ' Αφρίν." 
 
Από την δώθε μεριά του Αιγαίου βέβαια, τα πράγματα είναι χαλαρά. Δυο δυο σαν τους Χιώτες πάνε στα περίπολα στον Έβρο, με χιόνια, χωρίς ορατότητα, πατάμε και λίγο δίπλα. Αυτά σε νορμάλ εποχές μπορώ και να τα δεχτώ. 
 
Αλλά τώρα που τα πράγματα είναι ζόρικα τι κάνουμε;;; Σύνορα είναι τα ρημάδια, λίγη φύλαξη παραπάνω δεν χάλασε ο κόσμος. Αλλά τεμπελιάζουμε και εκεί. Ρίχνουμε μια στρατιωτική δικαιολογία, ότι εδώ στα σύνορα είναι δύσκολα και πω πω πω και βάζουμε λυτούς και δεμένους να μεταθέσουν τα παιδιά μας αν όχι δίπλα στο σπίτι τους αλλά κάπου μακριά από κει και ξεχνάμε την σοβαρότητα της κατάστασης. 
 
Μετά από δυο βδομάδες σκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι πρέπει να αυξηθούνε τα περίπολα και οι άνδρες που τα απαρτίζουν. Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος. Αν δεν το καταλάβατε, μόλις ανακαλύψαμε τον τροχό!!! 
 
Επιτέλους, επίσης αποφασίσαμε να κάνουμε και μεις παιχνίδι με NAVTEX και NOTAM και να δεσμεύσουμε διάφορες περιοχές για "ασκήσεις" με πραγματικά πυρά. Άντε, λίγο ακόμα και οι Τούρκοι με τα τερτίπια τους θα πετάγανε πάνω από την Ακρόπολη για να μην πω πάνω από τις Βρυξέλλες. Έτσι είναι λοιπόν, άμα είσαι χαλαρός, ο άλλος σε καβαλάει και σε σέρνει από τη μύτη. 
 
Στην ασπρόμαυρη γελοιογραφία μου, προτείνω μία εναλλακτική για να ηρεμήσουν λίγο οι γείτονες. Κάπου θα υπάρχει στο Αιγαίο ένα παρόμοιο νησάκι, δεν μπορεί. Ή στην ανάγκη να προσλάβει το υπουργείο Πολιτισμού μερικούς γλύπτες να λαξεύσουν ένα, στο παραπάνω γνώριμο σχήμα. 
 
Και μετά σε μια κίνηση καλής θέλησης να τους το χαρίσουμε. Τώρα που το σκέπτομαι και το παρατηρώ, δεν ξέρω αν θα ηρεμήσουν ή θα γίνουν “τούρκοι”. Σκασίλα μου πάντως. Μην είναι και πλεονέκτες. Μη θένε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Νησί θα τους χαρίσουμε και θα κοιτάν το σχήμα...;
 
 
 
Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο τον Μάρτιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.



Δες περισσότερες γελοιογραφίες:

Μπρος Τουρκιά και πίσω Σκόπια

#Κουβέλης στην κυβέρνηση

Post a Comment