Μπρος Τουρκιά και πίσω Σκόπια
Μπρος Τουρκιά και πίσω Σκόπια είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τους εξωτερικούς κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα.
  
Μπρος Τουρκιά και πίσω Σκόπια είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τους εξωτερικούς κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα.
 Άποψη του Νότου φύλλο 919 , 6 Μαρτίου 2018

Την γελοιογραφία αυτή, για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου", την εμπνεύστηκα πριν τα γεγονότα στον Έβρο και την δημιούργησα την ημέρα που μάθαμε επίσημα πως έχουν συλληφθεί δυο στελέχη του Ελληνικού στρατού, στις Καστανιές  του Έβρου, από Τούρκους. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν αυτό. Τόσες εβδομάδες δεχόμαστε μια πίεση από πλευράς της Τουρκίας με συνεχείς εντάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο, την ώρα που το άλλο μέτωπο, στα βόρεια, με τα Σκόπια παραμένει ανοιχτό. Και όσο μένει άλυτο, η Τουρκία βρίσκει ευκαιρίες να προσεγγίζει τους Σκοπιανούς. Η πρόσφατη συνάντηση Ζάεφ-Ερντογάν  δημιουργεί ερωτηματικά. Ο λαός μας έχει διάφορες εκφράσεις για τις δύσκολες καταστάσεις που μας κυκλώνουν: "Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη", "Από το τηγάνι στα κάρβουνα" και το: "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Αυτό το τελευταίο είναι το πιο χαρακτηριστικό για την περίπτωση μας. Πραγματικά, μπρος Τουρκιά και πίσω Σκόπια. Ένας γκρεμός πάνω από το Αιγαίο με απειλητικούς Τούρκους και ένα ρέμα που οδηγεί στο Αξιό ποταμό καθώς περνά από την πόλη των Σκοπίων. Πέρα, λοιπόν, από την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα στο εσωτερικό της, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει και εξωτερικά σοβαρά ζητήματα. Και μπορεί προς ώρας το θέμα των Σκοπίων να έχει σχεδόν ξεχαστεί γιατί το πρόβλημα με την Τουρκία είναι μεγάλο, αλλά συνεχίζει να υπάρχει. Από την άλλη μεριά η αφελής συμπεριφορά των Ελλήνων αξιωματικών και γενικά όλου του στρατεύματος και της ηγεσίας, μας έχουν οδηγήσει σε ένα μεγάλο μπλέξιμο το οποίο η Τουρκία θα το εκμεταλλεύται  για όσο της κάνει κέφι και με όποιο τρόπο θέλει...

Post a Comment