Black President in a ...White House
Black President in a ...White House eghrwmi geloiografia obama 


44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.  Ο πρώτος Αφροαμερικανός που εκλέχθηκε σε αυτή τη θέση.

Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, ο Ομπάμα υπήρξε βουλευτής της Γερουσίας του Ιλινόις από το 1997 έως το 2004 και Γερουσιαστής των ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την πολιτεία του Ιλινόις, από το 2005 έως το 2008.

Black President in a ...White House

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου του 2008 και ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009.

Επανεκλέχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012. Τον Οκτώβριο του 2009 έγινε ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος που λαμβάνει Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ενώ έχει ανακηρυχθεί δύο χρονιές (2008 και 2012) «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time.

Στις εκλογές του 2016 υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον.


Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο  του 2008 από τον Πάνο Ιατρίδη.

4 Σχόλια

  1. ...μπας και δούμε καμια άσπρη μέρα σε ένα μαύρο τοπίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες ιδέες-σχέδια-αφίσες, αυτά με τις εκλογές στις ΗΠΑ !Φαντάσου τι θα είχες να κάνεις αν έβγαινε το άλλο δίδυμο ! Πολύ κακό το αποτέλεσμα των εκλογών τελικά για τους γελοιογράφους !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ναι, σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά στις δημοκρατίες ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας...! Ως εκ τούτου το διαφαινόμενο "καλό" για τους πολλούς υπερισχύει του "καλού" του σιναφιού μας!
    Άλλωστε το μούτρο του νέου προέδρου με εμπνέει για σκίτσα, από την άλλη το δίδυμο που λές, πιστεύεις οτι θα μείνει στην αφάνεια...??? χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ασπρο μαύρο κανανε,
    σιγά την αλλαγή
    οι ίδιοι που ψηφίζανε
    τον Μπους να εκλεγεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου