Λαφαζανιστάν
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σε κυβερνητική σύσκεψη.

lafazanistan aspromauri geloiografia capital control

 Λαφαζανιστάν


Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ.

Οπως προκύπτει και από τη χθεσινή αναφορά του Παναγιώτη Λαφαζάνη τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.
Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή, της αρπαγής των χρημάτων από το Νομισματοκοπείο, η κυκλοφορία δηλαδή χρήματος στην αγορά χωρίς την άδεια της ΕΚΤ, θα εθεωρείτο τύπωμα χρήματος χωρίς άδεια και θα συνεπαγόταν την αυτόματη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ακόμη, το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας προέβλεπε, επίσης αποπομπή του Γιάννη Στουρνάρα από τη διοίκηση της ΤτΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο δεύτερος υπέρμαχος της πρότασης που παρουσίασε σε κλειστή σύσκεψη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για τη χρήση IOU, όταν ειδοποιήθηκε η κυβέρνηση από την ΕΚΤ ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε επιβολή capital controls.


Ασπρόμαυρη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση για σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 από τον Πάνο Ιατρίδη


Αν σου άρεσε, μπορείς να δεις ακόμα μια ασπρόμαυρη γελοιογραφία για τα capital control: 

Η μόνη λύση


Post a Comment