Κάρολος και ...καμήλα #RoyalVisitGreece
Κάρολος και καμήλα είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis  για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στην Κρήτη.
Άποψη του Νότου φύλλο 928 , 8 Μαϊου 2018


Μετά την πρόσκληση Ερντογάν εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως άνευ λόγου και αιτίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Παυλόπουλος, κάλεσε τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, να επισκεφτεί την χώρα μας πάλι χωρίς λόγο.


Αφού δεν μας έκατσε η οικονομική βοήθεια από την Ρωσία φαίνεται είπαμε να αποτανθούμε αλλού. Τωρα που Αγγλία είναι έξω από την Ευρώπη έχει άλλο κύρος. Και η λίρα βαστιέται...
 
 
Και μια και δυο ο πρίγκιψ πήρε την ...καμήλα του και σαν άλλος Λώρενς της Αραβίας έφτασε εδώ στα νότια και στα ζεστά που είναι καλό το κλίμα για τους ρευματισμούς και τις αρθρίτιδες. 
 
 
Ματαίως περιμένοντας να γίνει επιτέλους βασιλιάς, αφού η κορακοζώητη μητέρα Ελισαβετ, δεν λέει να μας αφήσει για τόπους χλοερούς, τόπους αναπαύσεως και αναψύξεως, πήρε την παρέα του και νάτονε. 
 
 
Αφου έκανε την βόλτα του είς τας Αθήνας γνωρίζοντας ένα ακόμη μέλος του ζωικού βασιλείου, την ...Περιστέρα, ήρθε και μια επίσκεψη στη Λεβεντογέννα Κρήτη και στο Δημοκρατικό Ηράκλειο που σε καλοσωρίζει με μια ταμπέλα του κοντά στην Κνωσσό. 
 
 
Η γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" σχολιάζει με χιουμοριστικό τρόπο το ομολογουμένως παράξενο στα Ελληνικά αυτιά, όνομα Καμίλα. 
 
 
"-Να, δες αγάπη μου τι βρήκε το πατριωτάκι μας ο Άρθουρ το 1903" θα μπορούσε να λέει ο πρίγκιπας της Ουαλίας καθώς πλησιάζει προς το ανάκτορο του Μίνωα. Χαμός σου λέει έγινε και οι συντέκνοι έδειξαν για τα καλά την Κρητική φιλοξενία στον Κάρολο. 
 
 
Τέτοια μούρλα με βασιλιά καιρό είχαμε να δούμε. Πάσχουν τρελά οι θεσμοί του κράτους. Και ήπιε λέει ρακές και χόρεψε και απορώ πως δεν μας έμεινε στον τόπο 70 χρονώ άνθρωπος. Ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και θαύμασε τις ανακαλύψεις του πατριώτη του Έβανς. Ελπίζω να μην βούτηξε τίποτα για το Βρετανικό Μουσείο... Τα κάνουν κάτι τέτοια οι Αγγλοι. 
 
 
Στο μεταξύ είχε παρατήσει την ...καμήλα του να βοσκήσει σε ένα παρακείμενο οινοποιείο και εκείνος σουλατσάριζε στον μεσημεριάτικο ήλιο. Επισκέπτηκαν διάφορους φορείς και δομές και ενημερώθηκαν για τις δράσεις τους αλλά κανείς δεν μας λέει αν θα επενδύσουν κάπου. Ή έστω αν στα μακροπρόθεσμα σχέδια του, όταν και άμα γίνει Βασιλιάς, είναι να κάνει την Κρήτη μέρος της κοινοπολιτείας. Άλλωστε και μείς ...λύρα έχομε.


  • Γελοιογραφία με αφορμή την επίσκεψη του Πρίγκιπα Κάρολου και της Καμήλα στην Κρήτη. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μια  γελοιογραφία για τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄


Post a Comment