Τζέσυ Παπουτσή
Τζέσυ Παπουτσή καρικατούρα του IaTriDis με αφορμή τον θάνατο της γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ο Ιούλιος μας μπήκε λίγο παράξενα. Λίγο αεράκι, κατι βροχούλες, μετά στα καπάκια τρελή ζέστη και μας έκανε άνω κάτω. Πάνω σε αυτά μάθαμε πως η γνωστή ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή έφυγε από την ζωή. Ήταν άρρωστη τον τελευταίο καιρό με όγκο στο κεφάλι. 

Την θυμάμαι μικρός όταν ήμουν, που έβλεπα την σειρά "Πάτερ ημών".Μου είχε σπάσει κυριολεκτικά τα νεύρα με το ύφος της η "κυρία Κόλλια", που έχωνε την μύτη της παντού, που χτύπαγε το κουδούνι στις χειρότερες στιγμές και που ήθελε να έχει λόγο στα πάντα. Το ρόλο της λοιπόν τον έπαιζε πολύ καλά και ήταν πειστική. Έκτοτε δεν την παρακολούθησα πολύ, δεν έτυχε. Για την Τζέσυ Παπουτσή δημιούργησα με χρώματα γκουάς και πενάκι κάτι μεταξύ καρικατούρας και πορτρέτου. Δεν ήθελα να υπερβάλω σε ετούτη τη στιγμή. Η χαρακτηριστική ελιά στην μύτη έφτανε...

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια στο Εθνικό Θέατρο από τα τριανταεπτά συνολικά στη θεατρική σκηνή. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε δημοφιλείς σειρές που την καθιέρωσαν όπως Safesex, 7 θανάσιμες πεθερές, Εμείς κι εμείς, Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη κ.ά. Στη μεγάλη οθόνη ξετύλιξε το ερμηνευτικό της ταλέντο στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα , Ανατολική Περιφέρεια (1979), Ρεπό (1982), στο «Safe Sex» των Ρέππα - Παπαθανασίου (1999), στο «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού (2000), «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιαζουτζάκη (2001). Η καριέρα της μετρά επίσης πολλές τηλεταινίες.

Η Τζέσυ Παπουτσή ήταν παντρεμένη με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο κι έχει έναν γιο, τον σκηνοθέτη Γιώργο Καληώρα από προηγούμενο γάμο της, με τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της το 2014 η δημοφιλής ηθοποιός είχε εξομολογηθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

«Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Έπιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω «θα είναι από περούκα». Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός «αποκλείεται να είναι δικές σου!», γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Newcastle στην Αγγλία», ανέφερε, εξηγώντας γιατί δεν έμαθε κανείς για το πρόβλημά της: «Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο–τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Όπως πήγα, έτσι ήρθα». Η ηθοποιός αφηγήθηκε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ όλο αυτό που βίωσε και τόνισε: «Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη».

 Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram  

Δείτε περισσότερες καρικατούρες:
 

tags:Τζέσυ Παπουτσή: Θρήνος στην κηδεία, Τζέσυ Παπουτσή: Θρήνος στο τελευταίο «αντίο», Τζέσυ Παπουτσή: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της, Θλίψη: Πέθανε η Τζέσυ Παπουτσή, Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Τζέσυ Παπουτσή, Το «τελευταίο χειροκρότημα» στην Τζέσυ Παπουτσή, Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή

Post a Comment