Μάτι
mati fotia nekroi sos apokaidia geloiografia apopsi
  Άποψη του Νότου φύλλο 940 , 31 Ιουλίου 2018


 
Δυο εβδομάδες μετά την θανατηφόρα πυρκαγιά στο Μάτι και δεν έχουν αλλάξει πολλά. Φωτιές συνεχίζουν να μπαίνουν και μάλιστα κοντά στην περιοχή που κάηκε... Οι πυρόπληκτοι προσπαθούν να μαζέψουν τις στάχτες τους, στους πόσους νεκρούς είχαμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμη και η κυβέρνηση αφού πρώτα προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλος ο μηχανισμός δούλεψε ρολόι και δεν βρίσκει κανένα λάθος, φαίνεται πως ούτε η ίδια πείστηκε. 

Έτσι πρώτα δέχτηκε την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα αφού φυσικά του έπλεξε το εγκώμιο και εκείνος αποχώρησε συγκινημένος, μετά  άλλαξε τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής και ...Καπάκη παραιτήθηκε  ο γραμματέας της πολιτικής προστασίας. Πρωτύτερα είχαν παραιτηθεί δυο αντιδήμαρχοι του Μαραθώνα. 

Η κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε και μερικά μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων. Ένα από τα ενδιαφέροντα που άκουσα στα ψιλά γράμματα είναι για τα διαβατήρια. Όσοι τα έχασαν στην φωτιά θα αντικατασταθούν άμεσα και χωρίς παράβολα. Θα μου πείτε είναι ώρα να συζητάμε για τις διαδικασίες των διαβατηρίων, ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν;;; Και απαντώ και μην το γελάτε καθόλου. Και βέβαια είναι σημαντικό και ίσως και το πιο σημαντικό από όλα τα μέτρα γιατί οι άνθρωποι μετά από αυτό που πέρασαν είναι όπου φύγει-φύγει για καμιά άλλη χώρα το συντομότερο...! 

Μετά από όλα αυτά καταλήξαμε πως φταίνε τα αυθαίρετα και βγήκαν αποφάσεις να γκρεμιστούν πολλά. Για να δούμε... Ότι δεν κατέστρεψε η φωτιά θα το αποτελειώσουν οι μπουλντόζες. Τέλεια!!! Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά! Μπανάκια, διακοπούλες, γλέντια και άλλα όμορφα καλοκαιρινά... 
Η γελοιογραφία που δημιούργησα με νερομπογιές και με πενάκια copic δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο φύλλο της κρητικής εφημερίδας "Άποψη του Νότου". 

Επειδή ο γελοιογράφος όμως χρειάζεται και αυτός λίγη ξεκούραση, σήμερα στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας θα σας αποχαιρετίσω για τις Αυγουστιάτικες διακοπές με δύο ευχάριστες γελοιογραφίες. Η μία στην γνωστή στήλη "Ακουσον άκουσον" και η άλλη έκπληξη στο οπισθόφυλλο! Και για όσους δεν προλάβουν το περίπτερο, θα τις δουν δημοσιευμένες εδώ σε μια με δυο ημέρες!

Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram  


tags:Φωτιά Αττική: Αυξάνεται ο δραματικός απολογισμός , Φωτιά Αττική: «Έτρεχαν με φωτιές στις μπλούζες τους», Φωτιά Τώρα – Πυρκαγιές σε εξέλιξη, Φωτιά Αττική: Εικόνες που κόβουν την ανάσα, Φωτιά: Η σοκαριστική στιγμή που αντικρίζουν τους 26 νεκρούς, Εκτακτο: 91 νεκροί, 25 αγνοούμενοι από τη φονική φωτιά στο Μάτι,Φωτιά σε Ραφήνα, Μάτι, Βουτζά: Εθνική τραγωδία, Ανείπωτη τραγωδία από τις φωτιές στο Μάτι, τραγωδία, Πάνος Ιατρίδης, γελοιογραφία, IaTriDis

Post a Comment