Γκουαϊδό: ΒενεζουΈλα Τσίπρα να δεις τα χάλια μας
guaido venezouela tsipra na deis ta xalia mas egxrwmh geloiografia apopsi tou notou
Χουάν Γκουαϊδό και Αλέξης Τσίπρας


Ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό,  καλέσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την χώρα του για να δεί από κοντά σε τι άθλια κατάσταση έχει περιέλθει.


Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στην Βενεζουέλα πάει από το κακό στο χειρότερο. Χάος επικρατεί στην χώρα. Καθημερινές διαδηλώσεις και το καθεστώς Μαδούρο σκοτώνει πολίτες αδιακρίτως. 
Η πέμπτη στον κόσμο πετρελαιοπαραγωγός χώρα αλλά και παραγωγός φυσικού αερίου δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της με αποτέλεσμα να έχει βαθύτατη οικονομική κρίση.

Πριν λίγες μέρες  ο Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας στις 11 Ιανουαρίου 2019 από την Εθνοσυνέλευση με την ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο για δεύτερη θητεία την οποία η Εθνοσυνέλευση κήρυξε παράνομη. 

Ως υπηρεσιακός πρόεδρος αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Πουέρτο Ρίκο, την Κολομβία, και τη Χιλή.

Συνελήφθη από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της SEBIN στις 13 Ιανουαρίου 2019 και τέθηκε υπό κράτηση. Απελευθερώθηκε έπειτα από τρία τέταρτα της ώρας. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών καταδίκασε τη σύλληψή του. 

Στην έγχρωμη γελοιογραφία της εβδομάδας για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" που δημιούργησα με νερομπογιές και πενάκια,χρησιμοποίησα μια παλιά ατάκα ενός καλού μου φίλου. Ένα λογοπαίγνιο με την Βενεζου-έλα/Βενεζου-έρχομαι...! Το είχα χρησιμοποιήσει και παλαιότερα σε μια γελοιογραφία του 2008 όταν ο Ούγκο Τσάβες είχε καλέσει τον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα.  



Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

guaido venezouela tsipra na deis ta xalia mas egxrwmh geloiografia apopsi tou notou
                     apopsilive.gr
Άποψη του Νότου φύλλο 965, 
5 Φεβρουαρίου 2019


tags:Βενεζουέλα: Στρατηγός αποτάσσεται τον Μαδούρο, Βενεζουέλα: Eν ενεργεία στρατηγός αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό, Αναφορές ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τις πωλήσεις χρυσού, Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Βενεζουέλα, Βενεζουέλα: Από την ευημερία, στην κατάρρευση και τη μαζική έξοδο,
Τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα , Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα , Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Αναγνώρισε Πρόεδρο Τον Γκουαϊδό, Γκουαϊδό: Καλώ τον Τσίπρα να μείνει μια βδομάδα στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό: Ποιος είναι ο 35χρονος που απειλεί να ανατρέψει τον Μαδούρο, γελοιογραφία, έγχρωμη γελοιογραφία, γελοιογραφίες, γελοιογράφος, σκίτσο, σκίτσα, η γελοιογραφία της εβδομάδας, με το πενάκι του σκιτσογράφου, Άποψη του Νότου, Πάνος Ιατρίδης, του Πάνου Ιατρίδη, IaTriDis, apopsilive, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, Venezuela, Guaido

Post a Comment