Νίκος Πορτοκάλογλου καρικατούρα

Και για να μην κλείσει η χρονιά με μια ανοιχτή παλάμη να σε κοιτάει κατάμουτρα, γιατί όπως λένε όπως σε βρει η αλλαγή της χρονιάς έτσι θα σε πάει όλος ο χρόνος, θα κλείσω κι εγώ το γελοιογραφικό μου έτος με μια καρικατούρα.

Χθες, 30 Δεκεμβρίου, είχε γενέθλια ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου. Το είδα τυχαία στο instagram  με μια ωραία φωτογραφία από την εκπομπή "Μουσικό Κουτί" στην ΕΡΤ1.

nikos portokaloglou genethlia mousiko kouti ert karikatoura iatridis
 Νίκος Πορτοκάλογλου καρικατούρα

Κρατούσε μια πορτοκαλί κιθάρα στο χέρι και αυτό ήταν καταλυτικό στοιχείο για ζωγραφίσω ακόμη ένα λογοπαίγνιο...

Παρόλο που ήμουν πολύ κουρασμένος από διάφορα πραγματάκια που ετοίμαζα, δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Άλλωστε ο  Πορτοκάλογλου είναι ένας από τους αγαπημένους μου τραγουδοποιούς.

Την πορτοκαλί του κιθάρα της φωτογραφίας, αντικατέστησα με ένα ...πορτοκάλι και το μπράτσο της κιθάρας με ένα μαχαίρι που κρατάει στο χέρι και ξεφλουδίζει ...νότες.

Έτσι να ξεκινήσει η νέα χρονιά! Με αρώματα, με μουσική, με χρώματα και με γέλια. Με πολιτισμό, με κάθε έννοια της λέξης αυτής.

Βγαίνουμε σίγα σιγά μέσα από το τούνελ , έξω στο φως.

Θα περάσει και αυτό. Το τραγούδι, μιλάει για την κρίση την οικονομική που βιώσαμε αλλά θα μου επιτρέψεις Νίκο, να αλλάξω λίγο την δεύτερη στροφή για να το φέρω στα μέτρα της πανδημίας:

[...]Κάποιος θέλει να με σώσει 

μ' ένα φάρμακο σωστό 

ίσως και να με λυτρώσει 

αν τολμήσω να δεχτώ[...]

 

Χρόνια σου πολλά Νίκο! Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή χρονιά σε όλους!


 

  • Έγχρωμη καρικατούρα του Νίκου Πορτοκάλογλου με αφορμή τα γενέθλια του. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές καρικατούρες

Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

 Buy Me A Coffee

Post a Comment