Δολοφονία επιβάτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Πειρ(αι)ατικό έγκλημα

 

Η Πειρατεία δεν σκοτώνει μόνο τη μουσική αλλά και εν έτει 2023, απλούς ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο καράβι που θα τους πάει στη γενέθλια γη.

 

 

Κατά την κρατούσα άποψη και τη σύγχρονη πρακτική η πειρατεία συνίσταται από τις ακόλουθες πράξεις: 

 

  1. Κάθε παράνομη πράξη άσκησης βίας ή κράτησης ή πράξη διαρπαγής που τελείται για ιδιωτικούς σκοπούς υπό του πληρώματος, ή επιβατών ενός πλοίου ή αεροσκάφους και στρέφεται: α) εις μεν τις ανοικτές θάλασσες εναντίον άλλου πλοίου ή αεροσκάφους ή εναντίον προσώπων ή περιουσίας επί του ίδιου του σκάφους ή αεροσκάφους, β) εναντίον πλοίου ή αεροσκάφους, προσώπων ή περιουσιακών στοιχείων σε τόπο μη υποκείμενο σε δικαιοδοσία κάποιου Κράτους.
  2. Κάθε πράξη εκούσιας συμμετοχής σε παραπάνω δράση πλοίου ή αεροσκάφους με πλήρη γνώση ότι καθίσταται αυτό πειρατικό.
  3. Κάθε πράξη υποκίνησης ή εκ προθέσεως διευκόλυνσης μίας εκ των παραπάνω πράξεων.

 

Τρόπος εκτέλεσης την περίοδο της πειρατείας του 16ου-17ου αιώνα μ.Χ.
   "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 7 Σεπτεμβρίου 2023 Τρόπος εκτέλεσης την περίοδο της πειρατείας του 16ου-17ου αιώνα μ.Χ.
 

Οι Πειρατές κάποτε οδηγούνταν στην κρεμάλα ως αποτέλεσμα της δικαιοσύνης εκείνης της εποχής.

 

Οι δολοφόνοι του Blue Horizon θα τιμωρηθούν ή τελικά στην εποχή μας δεν υπάρχει καμία έννοια δικαιοσύνης και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής;

 

 Blue star δεν μπορείς να  ferries πίσω τον Αντώνη...  και αυτό δεν μπορεί να είναι ΑΝΕΚτο...


Όσο για τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τις δηλώσεις του για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, τι να πω;;;  Η εξίσωση του θύτη με το θήμα όχι μόνο προσβάλει τον νεκρό αλλά δημιουργεί και μια "κουλτούρα" αποκτήνωσης που μας κάνει να  ξεχνούμε τις αρχέγονες έννοιες του καλού και του κακού.



  • Σκίτσο για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά όταν τον έσπρωξε από τον καταπέλτη το πλήρωμα του Blue Horizon. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικά σκίτσα για δολοφονίες

Post a Comment