Τα Όσκαρ για την ταινία "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου

Μήνες περιμένω για ένα λογοπαίγνιο! Επιτέλους ήρθε η ώρα! Βέβαια ο ίδιος ο Λάνθιμος δεν κέρδισε βραβείο, αλλά η δική του ταινία κέρδισε 3 συν 1 της αίμα πέτρα... Και όχι, δεν ήταν αυτό το λογοπαίγνιο για το οποίο έγραφα παραπάνω.

 

To "Poor Things" λοιπόν κέρδισε Όσκαρ:  Α' Γυναικείος Ρόλος: Έμα Στόουν,  Σχεδιασμός Παραγωγής, Μακιγιάζ και Κομμώσεις, Σχεδιασμός Κουστουμιών


Από Λάνθιμο έχω δει την "Ευνοούμενη" που μου άρεσε και φυσικά το "Poor Things" το οποίο επίσης μου άρεσε. Ήθελα να δω και τον "Κυνόδοντα" όταν είχε βγει αλλά όλοι κράζανε. Γενικά άμα δεν έχω παρέα άνετη να πάμε να δούμε ταινίες και όπου βγει, ξενερώνω.


Η καρικατούρα του Γιώργου Λάνθιμου και της Έμα Στόουν με αφορμή τα όσκαρ στο Poor Things από τον σκιτσογράφο Πάνο Ιατρίδη
 Οσκαρική καρικατούρα


Φυσικά έχω δει και τα βιντεοκλίπ για την εγχώρια μουσική βιομηχανία. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν για το τραγούδι "Άντεξα" του Σάκη Ρουβά. Το θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση τότε σαν 16αρης, αλλά και τώρα που το ξαναείδα, μαθαίνοντας πως είναι του Λάνθιμου.


Είναι ο ορισμός του καλλιτέχνη και έχει καταφέρει αυτό να το κεφαλαιοποιήσει. Πειραματίζεται, δοκιμάζει, δημιουργεί και εκφράζεται με τον προσωπικό του τρόπο και αυτός είναι ο σκοπός της τέχνης.


Και όσοι πιστοί, τον ακολουθούν. Πρώτη από όλους η Emma Stone και μετά όλοι εμείς που βουτάμε στον κόσμο του και γινόμαστε κάθε φορά μια παραλλαγή της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων.



  • Γελοιογραφία  με αφορμή τα 4 Όσκαρ που κέρδισε η ταινία "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη. 

 

 Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για ...Όσκαρ

Post a Comment