41% ...συμμετοχή στις #ευρωεκλογες_2024

Δεν έχω να πω πολλά. Οι αριθμοί μίλησαν. Η αποχή χτύπησε νέο ρεκόρ και όσοι μείναμε που πιστεύουμε πως οι εκλογές είναι η ύψιστη εκλογική διαδικασία, δώσαμε τα αποτελέσματα που είδες.


Η αποχή έχει μια πολιτική βάση, αλλά το να μην καταθέτεις την γνώμη σου  την στιγμή που έχεις την απόλυτη δύναμη είναι χαζό. Τη στιγμή μάλιστα που  όλοι εκφράζουν την αποψάρα τους επί παντός επιστητού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.


Μπροστά στην κάλπη όμως σφυρίζουν αδιάφορα ή καλύτερα δεν πάνε καθόλου και ειδικά άμα κάτσει καλοκαιράκι εκλογική διαδικασία, η όλη φάση πάει περίπατο.


Το σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη για την αποχή στις Ευρωεκλογές


Την επόμενη μέρα βέβαια πάλι γκρίνια. Μας φταίει ο ένας, ο άλλος κλπ.


Αυτοί που φταίνε σίγουρα βέβαια είναι τα κόμματα Κεντρώα ή Αριστερά που θεωρητικά έχουν ως προτεραιότητα τους τους καθημερινούς πολίτες και δεν κάνουν τίποτα επί της ουσίας. Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Και όταν τύχει να έχουν εξουσίες στα χέρια τους, τα κάνουν μαντάρα. Και μετά οι λαοί κλείνονται, μαζεύονται στο καβούκι τους και βρίσκουν ευκαιρία να αλωνίζουν οι ρατσιστές, οι ακροδεξιοί, οι φασίστες, οι χριστιανούλιδες και άλλα κατακάθια που επενδύουν στον φόβο.


Τα προοδευτικά, δημοκρατικά κόμματα να σοβαρευτούν. Αυτό πρέπει. Να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου και όχι της τσέπης τους.


Ραντεβού σε τρία χρόνια. "Έρημος αλαζονείας του Μητσοτάκη" ή "χρόνος προετοιμασίας του Κασσελάκη για κυβερνητικό σχεδιασμό"; Και τις δυο φράσεις τις είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την μία πριν και την άλλη μετά τις ευρωεκλογές.


Σαν να μου φαίνεται ότι σε βόλεψαν κιολας τα αποτελέσματα Στέφανε...!



  • Σκίτσο  για το patris.gr  με αφορμή την τεράστια αποχή στις Ευρωεκλογές. Δημιουργήθηκε  τον Ιούνιο του 2024 από τον Πάνο Ιατρίδη. 

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τις εκλογές

Post a Comment