5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού«Compartments Dance Project»

 

18 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2022


Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επανέρχεται για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.


14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά), καθημερινά για ένα συνεχές 15ήμερο.

 
Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.


Στη φετινή διοργάνωση ο προβολέας φωτίζει το νέο εξοπλισμένο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου στο Ρουφ, όπου οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες επέλεξαν για να παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Τατιάνα Λύγαρη / Υπεύθυνος καλλιτεχνικών ομάδων Ευθύμης Χρήστου / Υπεύθυνος κοινού Βασίλης Ψυλλάς / Φωτογραφίες Υπατία Κορνάρου / Video - Μοντάζ Γιώργος Χαρίσης / Επικοινωνία ArtsPR 


5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  «Compartments Dance Project» 18 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2022  Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ


PERFORMANCES 
 
Όλες οι performances παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19.30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο (18/9-2/10/2022).


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 19.00 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


τηλ. γραφείου παραγωγής 210 9237076, τηλ. Θέατρο 210 5298922 - 6937604988

theater@totrenostorouf.grΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ


Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ ,Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως &Αμφιπόλεως

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ , 10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Δωρεάν υπαίθριο Parking 
 
5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  «Compartments Dance Project» 18 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2022  Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ


www.totrenostorouf.gr

 

 

 

----------------------------------------------Χρύσα Κοντογεωργοπούλου: Ἀγρῷστις

xrysa kontogeorgopoulou agrwstis vivlio ekdoseis 24 grammata

Η πέμπτη ποιητική συλλογή της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών Χρύσας Κοντογεωργοπούλου (Μαγκλίνη), αποτελείται από αρκετές υποσυλλογές, σε μια ενιαία -θα μπορούσε να πει κάποιος- σύνθεση, που διατηρεί ωστόσο την αυτοτέλειά της, και ίσως, μια «συνέχεια» της βραβευμένης συλλογής «Λύπη ένα Φτερό» (Εκδ. 24 Γράμματα). Μια ωδή με στάχυα, μια σιτ-ω-δία (με το λεκτικό παιχνίδι σιτοδεία-σιτωδία), που ουσιαστικά αναφέρεται στο ανθρώπινο δράμα. Με μεικτή τεχνική (οπτικό ποίημα, ποιητικό πεζογράφημα, έμμετρο και ελεύθερο στίχο αλλά και χαϊκού), η ποιήτρια «τραγουδά με στάχυα» τα αιώνια ερωτήματα της ύπαρξης: την προδοσία, τη ματαίωση αλλά και την ελπίδα. 


xrysa kontogeorgopoulou sygrafeas

Βιογραφικό:


Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου (Μαγκλίνη) γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος και Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2021 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την ποιητική της συλλογή «Λύπη ένα Φτερό» (Εκδ. 24 Γράμματα, 2021), ως μία εκ των καλυτέρων συλλογών εντός της τριετίας. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για τον κινηματογράφο, έχει κάνει μεταφράσεις και επιστημονικά βιβλία-δημοσιεύσεις. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες καθώς και σε έντυπα ή ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
----------------------------------------------

 

Ο κύβος του Ρούμπικ

giwrgos giantas kyvos tou roubik neo vivlio ekdoseis ydroplano

 

Τζίμης άνθρωπος της νύχτας. Η δικηγόρος Βίκη Βερεντζή. Η τρανς Βανέσα. Ο αστυνόμος Κορκολάτος. Ο πολιτικός Δημοσθένης Ριζόπουλος. Ο επιχειρηματίας Καμαρανίδης. Πρόσωπα που με περίεργο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους στα όρια δύο διαφορετικών κόσμων: της νομιμότητας και της παρανομίας. Πληρωμένες δολοφονίες, διαφθορά, χρηματισμοί σε έναν μονίμως άλυτο κύβο του Ρούμπικ και κάπου στη μέση, η επιθυμία για παραίτηση, για μία φυσιολογική ζωή, έτσι όπως καθένας την ορίζει. Μία σκοτεινή πόλη άγραφων κανόνων σε ένα νουάρ μυθιστόρημα.

 

giwrgo giantas sygrafeas
Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Γιαντάς έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη της Λέσβου και την Χαλκιδική.

Είναι πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα με την εργασία του ασχολείται με την έρευνα, τη συγγραφή και την αρθρογραφία στον Τύπο. Έχει συγγράψει λογοτεχνικά έργα διαφορετικού ύφους και θεματολογίας.

Από το 2011 έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματα του:

«Ως την τελευταία πνοή», Εκδ. Λιβάνη, 2011 - Εκδ. Υδροπλάνο, 2020

«Mindland», Εκδ. Λιβάνη, 2012

«Ο Θίασος της Μαριάννας Μαλτέ», Εκδ. Λιβάνη, 2014

«Aύριο», Εκδ. Λιβάνη, 2016

«Βαβέλ», Εκδ. Λιβάνη, 2017

 «Για ένα παιδί», Εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές, 2019

«Αμφιβολίες», Εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές, 2020

Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα.

 

Ο «Κύβος του Ρούμπικ» είναι το 8ο λογοτεχνικό έργο του.

 

 

Εκδόσεις Υδροπλάνο  ydroplanobooks.gr

 
 
 ----------------------------------------------

 

«ΕΚ-Πατρίδες» Πολυδραστική Εικαστική Έκθεση 7-27 Ιουλίου 2022

στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Είσοδος Ελεύθερη

 

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens», η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την πολυδραστική εικαστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες»η οποία παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής και ΙΓ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής) και τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων.

 

Νέα-Πολιτισμός: Εικαστική Έκθεση

 

 

Η πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες» συνθέτει μία εικαστική, χορογραφική και μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών από τους τομείς της Εικαστικής δημιουργίας, του Σύγχρονου Χορού και της Μουσικής. 

 

Αντλώντας έμπνευση από τον σιδηροδρομικό χαρακτήρα του Τρένου στο Ρουφ, δεκαεπτά εικαστικοί καλλιτέχνες διευρύνουν τον διάλογο που ανοίγει η πολυδιάστατη δράση «ΕΚ-Πατρίδες». Προσεγγίζουν έννοιες που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες όπως η μετανάστευση, η μετακίνηση, η προσφυγιά, οι ρίζες, το ταξίδι, η φυγή, η επιστροφή, η αλληλεγγύη, η ελευθερία κ.ά. Συνδέουν τον ξεριζωμό και το κύμα προσφυγιάς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με το αντίστοιχο σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι σε μία δραματική ομοιότητα ως προς τον ανθρώπινο πόνο, τα αδιέξοδα αλλά και την επιτακτική ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να αναζητήσουν λύσεις με γνώμονα τον ?νθρωπο και την ελπίδα για «αναγέννηση».

 

Τις τέσσερις πρώτες ημέρες της έκθεσης (7, 8, 9 και 10 Ιουλίου) και παράλληλα με τα έργα που εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χορογραφικές και μουσικές «συνομιλίες» με έργα που εκτίθενται μέσα στα ιστορικά βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, δημιουργώντας έτσι έναν τρισδιάστατο διάλογο. Η θεματολογία της έκθεσης αλλά και το ίδιο το Τρένο γίνονται η αφορμή για τρεις χορεύτριες και μία μουσικό να συμπλεύσουν σε μια ζωντανή συνάντηση με τα εικαστικά έργα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

7-27 Ιουλίου 2022 (εκτός Δευτέρας)

20.00 - 23.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (με αλφαβητική σειρά)

Κατερίνα Κοσκινά Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης ? Μουσειολόγος - Σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων για τον Πολιτισμό

Τατιάνα Λύγαρη Ηθοποιός ? Σκηνοθέτις - Καλλιτεχνική Διευθύντρια Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Αν. Καθηγήτρια Δρ. Ερατώ Χατζησάββα Διευθύντρια ΙΓ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ., Πρόεδρος Εικαστικού Τμήματος της Α.Σ.Κ.Τ.

Γιάννης Ψυχοπαίδης Ζωγράφος ? Ομότιμος Καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Α.Σ.Κ.Τ.

Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Καθηγητής Νίκος Τρανός Πρύτανης Α.Σ.Κ.Τ.

Επιμέλεια: Λουκάς Λουκίδης

 

Νατάσσα Αγγελάκη, Νίκη Αθανασοπούλου, Μαρία Γαβριήλ, Ελεάννα Δεμερτζή, Μαριάννα Μπέη, Υακίνθη Μετζικώφ, Αγάπη Μυρσοδέλη, Νίκος Ορχάνι, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Ελευθερία Παπαδουράκη, Λιάνα Παπαλέξη, Μαρία Σταυρουλάκη

«Εν δυνάμει Πρόσφυγες»

 

ΙΓ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής

Διεύθυνση Εργαστηρίου: Αν. Καθηγήτρια Δρ. Ερατώ Χατζησάββα Πρόεδρος Εικαστικού Τμήματος της Α.Σ.Κ.Τ.

Συντονισμός: Περικλής Αντωναρόπουλος, Βασίλης Παφίλης

 

Αθηνά Μισεγιάννη

«?τιτλο»

Το έργο συνομιλεί με τη χορογράφο-χορεύτρια Αγγελική Πετράκη.

 

Ελένη Νικολάου

«Επιστροφές»

Το έργο συνομιλεί με τη χορογράφο-χορεύτρια Ζωή Ευσταθίου.

 

Στένια Παρασκευά

«Απομεινάρια»

 Το έργο συνδιαλέγεται με τη χορογράφο-χορεύτρια Ειρήνη Αποστολάτου.

 

ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Κρίστι Γρηγορίου ? Βασιλειάδη

«... Σμύρνη...»

«εις μνήμην... προς αφήγησιν...»

«Α-συνόδευτα Ι...»

«Α-συνόδευτα ΙΙ...»

 

Κωνσταντίνος Κόντος

«Μαύρο Τετράγωνο»

«Ορίζοντας»

 

Αγγελική Λόη

«Το ροζ που δεν ξέχασα»

 

7-10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ PERFORMANCES

Αθηνά Μισεγιάννη «?τιτλο»

Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Αγγελική Πετράκη χορογραφία-ερμηνεία

Αθηνά Ρούτση μουσική επιμέλεια-live τραγούδι

ώρες παρουσίασης δράσης: 20.30, 21.20, 22.10

 

Στένια Παρασκευά «Απομεινάρια»

Θεατρικό Βαγόνι

Ειρήνη Αποστολάτου χορογραφία-ερμηνεία

Αθηνά Ρούτση μουσική επιμέλεια-live τραγούδι

ώρες παρουσίασης δράσης: 20.45, 21.35, 22.25

Ελένη Νικολάου «Επιστροφές»

Cargo Wagon

Ζωή Ευσταθίου χορογραφία-ερμηνεία

Αθηνά Ρούτση μουσική επιμέλεια-live τραγούδι

ώρες παρουσίασης δράσης: 21.00, 21.50, 22.40

 

Συντονισμός καλλιτεχνών Ευθύμης Χρήστου

 

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τις χορευτικές performances, απαραίτητη η κράτηση https://totrenostorouf.gr/gr/exhibition/

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 210 5298922 & 6937 604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από 19:00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

 Δωρεάν Parking

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

 

Προβολή - επικοινωνία ArtsPR

 

Γιάννης Κασιμάτης
ArtsPR
Πτολεμαίων 4, 11635, Αθήνα
https://artspr.gr/
contact@artspr.gr

Post a Comment