11 Σεπτεμβρίου 2001
11 septemvriou 2001 pagkosmio kentro emporiou
World Trade Center. Ένα γεγονός που δεν με άφησε αδιάφορο. Σταθμός στην παγκόσμια ιστορία όταν στο φώς του πρωινού τα δύο ψηλότερα κτήρια της Νέας Υόρκης γίνονταν στόχος αεροπλάνων. 


Ούτε οι καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζουν την καταστροφή της Αμερικής με διάφορους τρόπους δεν είχαν φανταστει την ιδέα των "Ισλαμιστών" αεροπειρατών! Αλλά και τι χρώμα αυτό της έκρηξης...!Beautifull

5 χρόνια μετά από αυτό το φοβερό γεγονός που άλλαξε τον κόσμο, δημιούργησα αυτό το σχεδιο με εκολινες, πενάκια και ψηφιακή επεξεργασία. 

Μια εικόνα που θα μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων. 

Ένα μήνα μετά από αυτή την αρχική ανάρτηση θα βρεθώ στην Νέα Υόρκη με ένα εκπαιδευτικό ταξίδι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Φυσικά ήταν μια σπουδαία επίσκεψη στην Αμερική και στο Μανχάταν όπου κάναμε επίσκεψη στα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου όπως το ΜΟΜΑ και το μουσείο Guggenheim. 

Κάθε πρωί έκανα μια μικρή βόλτα μέχρι τον ΟΗΕ που ηταν κοντά στο ξενοδοχείο μας και φυσικά έφτασα στο σημείο όπου μερικά χρόνια πριν στέκονταν  οι "δίδυμοι πύργοι".


simeio miden nea yorki manhatan fotografia
Ground zero



Έβγαλα φωτογραφίες από το κενό σημείο μέσα στην μεγαλούπολη και εντυπωσιαστηκα αρνητικά με την εμπορικότητα που είχε αποκτήσει ο τριγύρω χώρος σχετικά με την τραγωδία και τους νεκρούς. 

Φαντάζομαι οι εισπράξεις πήγαιναν υπέρ ανεγέρσεως νέου ιερού Εμπορικού κέντρου...

God bless America τρομάρα μας


 
Έγχρωμο σχέδιο με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Δημιουργήθηκε το 2006 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 
Αν σου αρέσει, δες ακόμα ένα σχέδιο για τους Δίδυμους Πύργους
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ

  Buy Me A Coffee

2 Σχόλια

  1. Πολύ καλό σχέδιο. Μου αρέσει πολύ. Το θέμα όμως είναι ότι εκεί χάθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι, με πολύ άσχημο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο! Ναι, χάθηκαν πολύ άνθρωποι, όπως δυστυχώς χάνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου! Έχουμε πολύ ακόμη δρόμο για να μην σκοτώνουμε συνανθρώπους μας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου