Πως και γιατί κάηκε η Παναγία των Παρισίων

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή- η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες.» είπε πρόσφατα η υπουργός προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.



pws kai giati kahke h panagia twn parisiwn aspromaurh geloiografia
Εξάρχεια: Η Μονμάρτη της Αθήνας

Τι ήθελε να το πει;;; Όχι πες μου! Δηλαδή πέρα από όλα τα άλλα για τα οποία είσαι ανεπαρκής, κωλοτούμπας, καιροσκόπος, όπου φυσάει ο άνεμος, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή σου η ατάκα σε εκθέτει βρε κορίτσι;;;
Και απορώ, βουλευτής χρόνια της δεξιάς και όψιμη ΣΥΡΙΖΑ αριστερή δεν έχεις πάει ποτέ Μονμάρτη;;; Έλα ρε συ, μεχρι και μεις οι άφραγκοι, ως φοιτητές καταφέραμε να πατήσουμε το πόδι μας έστω μια φορά στον λόφο των καλλιτεχνών και του Μουλέν του Ρουζ. Θα μου πεις, εσύ ως καλλιτέχνης και φοιτητής της Καλών Τεχνών άμα είχες ευκαιρία θα πήγαινες. Και πράγματι είχα την ευκαιρία και πήγα το 2006.

Τότε τα πράγματα ήταν πολύ όμορφα. Ωραίος καιρός, πήγαμε και είδαμε το μουσείο του Σαλβατόρ Νταλί και μετά βολτούλα στην πλατεία με τις πολύχρωμες τέντες που πλήθος ζωγράφων σου έκαναν το πορτρέτο ή την καρικατούρα σου ή απλά ζωγράφιζαν κάτι όμορφο από την συνοικία!
Δεν ξέρω από τότε αν έχει αλλάξει κάτι... Μπορεί πράγματι να έχει αναπτυχθεί εκεί καμία ομάδα αναρχικών καλλιτεχνών που πετάν μολότοφ σε αυτούς που δεν αγοράζουν τα έργα τους. Παράλογο σου φαίνεται; Εμένα ναι. Κάτι θα είχε ακουστεί.

Ιστορική γειτονιά τα Εξάρχεια μπορεί να είναι αλλά κέντρο τέχνης και πολιτισμού δεν νομίζω. Εκτός αν η υπουργός εννοεί ότι στα όρια των Εξαρχείων υπάρχει το υπουργείο πολιτισμού, το Πολυτεχνείο, ακουμπάει λίγο και το Αρχαιολογικό μουσείο από την μια και από την άλλη μεριά το Κολωνάκι με τις γκαλερί του. 

Πολιτισμό δεν λες σίγουρα τα κάτουρα, τα ξερατά, τους μεθυσμένους, τα πρεζάκια και τους περίεργους που ανά πάσα στιγμή νομίζεις ότι θα σε κλέψουν ή θα σε βιάζουν εκεί καταμεσής της πλατείας. Ούτε φυσικά τα καλόπαιδα με τις κουκούλες που παίζουν με τις φωτιές και τα ΜΑΤ κάθε βράδυ.

Η Κατερίνα Παπακώστα πατά στα χνάρια του ακραία αμόρφωτου Αλέξη ο οποίος φευγαλέα έχει ακούσει διάφορες φράσεις, ορισμούς, και ονόματα νησιών τα οποία χρησιμοποιεί λάθος κακοποιώντας τα και ρεζιλεύεται. Μάλλον είχε ακούσει για μια Μονμάρτη της Αθήνα και είπε να πετάξει την κοτσάνα της. Μια μικρή έρευνα στον ιστό, αποκαλύπτει ότι η όμορφη συνοικία του Μετς με τα παλιά σπίτια έχει πάρει το προσωνύμιο "Μονμάρτη της Αθήνα" για τους σωστούς λόγους όμως...

Σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι μπούρδες λίγες μόνο μέρες μετά άρπαξε φωτιά η στέγη της Παναγίας των Παρισίων. Εγώ αρχικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί σκέφτηκα ότι θα λυθεί αμέσως το ζήτημα. Ώρες μετά η φωτιά συνεχιζόταν, η στέγη και το βέλος είχαν καταρεύσει και όλοι μιλούσαν για τα χειρότερα.


pws kai giati kahke h panagia twn parisiwn aspromaurh geloiografia patris
Καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς" 17-04-2019

Τότε συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το γεγονός. Συνειδητοποίησα παράλληλα ότι μπορεί να υπάρξει έντονο διπλωματικό επεισόδιο και να καταρρεύσει το "Ελλάς-Γαλλία συμμαχία". Ο λόγος προφανής! Άμα βαφτίζεις τα Εξάρχεια Μονμάρτη, μπορεί να ξεφύγει καμια μολότοφ κατά λάθος και να λαμπαδιάζει η Παναγία των Παρισίων.

Για καλή μας τύχη δεν μας έχουν αποδοθεί κατηγορίες ακόμη, μιας και η έρευνα για τα αίτια συνεχίζεται.

Η καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς" όμως, δημοσίευσε στις 17-4-2019 ασπρόμαυρη γελοιογραφία ντοκουμέντο από την στιγμή που ξεκινάει η φωτιά στην στέγη της Notre Dame.

 

Σε ένδειξη συμπαράστασης η Μονμάρτη των Αθηνών ετοίμασε ολονυχτία με μολότοφ που  έκαιγαν  στα χρώματα τις Γαλλίας


pws kai giati kahke h panagia twn parisiwn egxrwmh geloiografia
Mo-lotov-arty
Κάποιοι έσπευσαν γρήγορα γρήγορα να βγάλουν πόρισμα. Σε φασιστικό αλλά και ρατσιστικό παραλήρημα, Χίος και Ραχήλ είναι έτοιμοι να μακελέψουν το Ισλάμ. 



Και ως απόδειξη ήρθε η επίθεση με κεραυνούς μεγάλης ισχύος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό μνημείο. Η Ακρόπολη επλήγει δύο μέρες μετά την Παναγία των Παρισίων.


pws kai giati kahke h panagia twn parisiwn aspromaurh geloiografia
Κεραυνοί στην Ακρόπολη

Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!

Εκεί κατέρρευσε το αλεξικέραυνο και καταστράφηκε το εκδοτήριο εισιτηρίων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα. Δυο Ελληνίδες, ένας Κορεάτης και μια Σλανδιναβή.

Μυστήριο παραμένει ωστόσο γιατί χτυπήθηκαν οι άλλες δυο Εθνικότητες αφού ως γνωστόν ο Ελληνισμός και η Ευρώπη (όποτε μας συμφέρει) γίνονται στόχος των "κακών" Ισλαμιστών...


Je suis ...psekasmenoi 




 Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram



tags: ασπρόμαυρη γελοιογραφία, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, Εξάρχεια, Μονμάρτη, Παναγία των Παρισίων, "Πατρίς", εφημερίδα, Ηράκλειο, Κρήτη, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist, notre dame, montmartre, myxalandri

Post a Comment