Πειράματα στην Παιδεία
Πειράματα στην Παιδεία είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis για την Κρητική εφημερίδα Άποψη του Νότου με αφορμή τις εκ νέου αλλαγές που σκέφτεται το Υπουργείο Παιδείας για το εκπαιδευτικό σύστημα.
Άποψη του Νότου φύλλο 912 , 16 Ιανουαρίου 2018


Στη χώρα μας κάθε δυο χρόνια κατά μέσο όρο αλλάζει ο Υπουργός Παιδείας. Είτε λόγω εκλογών έρχεται νέος Υπουργός είτε λόγω ανασχηματισμού. Και κάθε ένας που έρχεται φέρνει και κάτι ...νέο.

Όταν λέω νέο, εννοώ νέο πείραμα. Ξεπατικώνει εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών και προσπαθεί να τα εφαρμόσει αυτούσια ή με προσθέσεις και αφαιρέσεις κατά πως νομίζει ότι ταιριάζουν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα όμως δεν έχουμε δει ακόμη.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που εντάσσουν οι υπουργοί της Παιδείας αυτά τα χρόνια, είναι και αυτό της οικονομικής κρίσης. Και ενώ κατά καιρούς προσπαθούν να αντιγράψουν, για παράδειγμα, το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, δεν αντιγράφουν και την αντίστοιχη στάση της κυβέρνηση της που σε καιρούς κρίσης αυξάνει την χρηματοδότηση ενώ εμείς την κουτσουρεύουμε συνεχώς. 
 
Αυτοί που βρίσκουν τον μπελά τους όμως με τα πειράματα στην Παιδεία είναι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Τα τελευταία τρία χρόνια που συμπτωματικά συμπληρώνουν τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή αλλιώς πρώτη φορά αριστερά, έχουμε τρεις Υπουργούς Παιδείας συν την υπηρεσιακή γιατί εντωμεταξύ είχαμε πάλι εκλογές. Το σύνολο 4 υπουργοί. 
 

Πειράματα στην Παιδεία

 
Ο κύριος Γαβρόγλου είναι ο νυν υπουργός της κακόμοιρης παιδείας ο οποίος και αυτός, πατώντας στα χνάρια όλων των προηγούμενων, θέλει να αφήσει το σημάδι του. Οι νέοι πειραματισμοί αγγίζουν μεγάλο εύρος ζητημάτων της Παιδείας αλλά δυστυχώς όχι την ουσία.. 
 
Ακούσαμε για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, αρχικά του εξωτερικού και στη συνέχεια του εσωτερικού. Ας φροντίσει η κυβέρνηση, το υπουργείο, οι διευθύνσεις, τα σχολεία, να βρεθούν χρήματα ώστε να μπορούν και οι μαθητές, που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές. 
 
Και ας τις κάνουνε να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Όχι μόνο Μύκονο ή Ρόδο. Από την άλλη ειπώθηκε να αλλάξει ο τρόπος βαθμολόγησης στα Γυμνάσια και αντί να είναι με άριστα το 20 να είναι με άριστα το ...Ά. 
 
Εδώ κατάργησαν το Ά σε πρώτη και δευτέρα δημοτικού, στο Γυμνάσιο τους μάρανε; Επίσης βλέπουμε μονίμως αλλαγές στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Τόσα μαθήματα την μια φορά, τόσα την άλλη. Θα μετράει τόσο ο βαθμός, θα μετράει το απολυτήριο, θα δίνουν δυο φορές εξετάσεις στη ΄Γ Λυκείου και άλλα τέτοια πειράματα. 
 
Ο κύριος Γαβρόγλου πάντως είναι ένα πρόσωπο που σε προκαλεί να δημιουργήσεις μια γελοιογραφία. Μοιάζει αρκετά θα έλεγε κανείς με τον Αϊνστάιν... 
 
Μαζί λοιπόν με τα πειράματα του, έχεις αμέσως έτοιμη την γελοιογραφία σου που σατιρίζει όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία. Πίνακες γεμάτους με ασυνάρτητες συναρτήσεις, το προφέσορα υπουργό, κύριο ... Αλβέρτο και δοκιμαστικούς σωλήνες που βράζουν και ξεφυσούν λογής παράξενα υλικά τα οποία συνθέτουν τα αποτυχημένα πειράματα για την εκπαίδευση. 
 
 
Έγχρωμη γελοιογραφία για την κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στο  φύλλο 912, με αφορμή την είδηση για τα πειράματα στην παιδεία από τον υπουργό της Κώστα Γαβρόγλου. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.

Αν σου άρεσε, δες ακόμη μια γελοιογραφία για υπουργό Παιδείας
 
Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ 
 Buy Me A Coffee

Post a Comment