Ρελάνς Κοτζιά στο Σκοπιανό
Ρελάνς Κοτζιά στο Σκοπιανό είναι το θέμα της Γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων και τα οστά των Ελλήνων φαντάρων που βρέθηκαν στην Αλβανία.Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της χώρας των Σκοπίων ήρθαν πάλι στο προσκήνιο μετά από 25 χρόνια. Κανέναν δεν ένοιαζε όλα αυτά τα χρόνια πως η λέξη Μακεδονία κρυβόταν ανάμεσα στο αρκτικόλεξο: “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Οι Αμερικάνοι, που ως γνωστόν είναι η αιτία όλων των κακών και φονιάδες όλων των λαών, πιέζουν την Ελληνική κυβέρνηση να τελειώνει μια για πάντα με αυτή την μετέωρη κατάσταση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Διότι τέτοιοι είμαστε. Άμα δεν μας στριμώξουν απέξω δεν κάνουμε τίποτα. Εξ ού και τα μνημόνια και τα Σκόπια. Ο Αλέξης πάλι, που δεν ξέρει τι να κάνει, γιατί δυο καρπούζια στην ίδια αμασχάλη δεν χωράνε, προσπαθεί και τον φίλο Καμμένο να μην στεναχωρήσει και συνεπώς την κυβερνητική υπόσταση να διατηρήσει, αλλά και να το παίξει Αριστερός βαρβάτος που κάτι τέτοια τα ...σκίζει μέρα μεσημέρι.
Άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου, είναι ανιστόρητοι. Κάτι έχουν ακούσει για τον Μεγαλέξανδρο, οτι ήταν Μακεδόνας και έφτασε μέχρι τα πέρατα του κόσμου και εξάπλωσε τον πολιτισμό μας... Γιατί ρε μεγάλε, οι άλλοι δεν είχαν πολιτισμό; Οι Πέρσες, οι Βαβυλώνιοι, οι Ινδοί; Μάλλον νομίζεις πως ήταν ακόμα στα δέντρα όταν εμεις φτιάχναμε πολιτισμο,ε; Βέβαια ο Αλέξανδρος ήταν και Ιμπεριαλιστής και Αριστερός ταυτόχρονα. Διότι πρώτα τους έκανε τ' αλατιού στο πεδίο της μάχης και μετά πήγαινε να δει τους τραυματίες εχθρούς του. Η αλήθεια είναι πως σεβάστηκε τους άλλους πολιτισμούς. Έκανε και ένα βήμα παραπέρα: Πάντρευε τους Μακεδόνες του με κοπέλες των περιοχών που κατακτούσε για να γίνει μίξη των φυλών και να μπορεί να είναι ισχυρή η αυτοκρατορία που δημιουργούσε. Υπήρχαν και τότε εθνικιστές Μακεδόνες που την έπεφταν στον Μεγάλο Αλέξη γιατί τους παντρεύει με τις εξωτικές καλλονές και λερώνει τη ράτσα...
Η ιστορία από τότε έχει αλλάξει και ευτυχώς που η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας παραμένει ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Πρώην Γιουγκοσλαβία που μετά την διαίρεση της, το ανάλογο μέρος το κατέχουν τα Σκόπια. Αλλιώς μπορεί να τσακωνόμασταν με όλη την δυτική Ασία μήπως μας πάρει κανείς το όνομα της Μακεδονίας μας.
Η περιοχή αυτή παρέμεινε ίδια κατα την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή αυτοκρατορία με μικρές μετατοπίσεις των ορίων της μέχρι την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-1913 πέρασε ως “λάφυρο” στα χέρια των νικητών Ελλάδας, Σερβίας, Μαυροβούνιου και Βουλγαρίας. Με την συνθήκη του Βουκουρεστίου ορίστηκαν τα σύνορα των κρατών αυτών και ένα μερος της Μακεδονίας πέρασε στην Ελληνική επικράτεια. Εδώ τελειώνει το θέμα.
Καλώς ή κακώς οι Βαλκάνιοι είμαστε πονηρή φάρα και δεν έχουμε μπέσα. Οι μόνοι που πάμε με τον σταυρό στο χέρι(κυριολεκτικά) είμαστε εμείς οι Έλληνες. Χρειάζεται να κάνουμε μια δυνατή συμφωνία με πραγματικά οφέλη για την χώρα και όχι αν θα λέγεται Μέγας Αλέξανδρος το αεροδρόμιο των Σκοπίων ή αν θα γκρεμίζουμε τα αγάλματα του Μακεδόνα στρατηλάτη γιατί καπηλεύονται την ιστορία μας οι Σκοπιανοί. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει, αλλά αν μυριστεί πως φοβάσαι θα γαυγίζει περισσότερο. Αυτοί είναι με την πλάτη στον τοίχο, όχι εσύ μίζερε Έλληνα που τόσα χρόνια με τον μικρό Αλέξη και τον καμένο Καμμένο σου 'χουν κάνει τη ζωή γόρδιο δεσμό και που ούτε το ψεύτικο σπαθάκι του δημοψηφίσματος δεν σε άφησαν να πάρεις μπας και καταφέρεις κάτι. Τώρα κατεβαίνεις σε πορείες γιατί σου “κλέβουν” τη Μακεδονία. Εσένα, του ορίτζιναλ Έλληνα που δεν γνωρίζεις ότι για την δική μας την Μακεδονία, την Ελληνική, ναι, πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους Βουλγαρόφωνοι, Σλαβόφωνοι αντάρτες Μακεδονομάχοι. Και που μετά τους έφτυσες γιατί δεν ήταν καθαροί Έλληνες. Γιατί ενώ έκλεγες με μαύρο δάκρυ για την Μικρασία, τους πρόσφυγες τους έλεγες Τουρκόσπορους και στη Θράκη τους Μουσουλμάνους τους λες Τούρκους, ενώ πολέμισαν στην Αντίσταση για να διώξουν τους Βούλγαρους. Πρέπει να μάθεις επιτέλους οτι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε, και χρειάζεται να δείχνεις σεβασμό και να είσαι προσεκτικός με ό,τι κάνεις και λες. Αλυτρωτισμός υπάρχει και θα υπάρχει. Δεν μπορείς να τον εξαλείψεις. Οι Βούλγαροι θα θέλουν την Θεσσαλονίκη, οι Αλβανοί την Ήπειρο, οι Τούρκοι ό,τι απομένει, οι Σκοπιανοι να είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου, και μεις την Μακεδονία μία και μόνο Ελληνική. Οι Σκοπιανοί ξαναλέω είναι με την πλάτη στο τοίχο. Δεν έχουν ιστορία, δεν έχουν κοινή συνείδηση και αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα. Περισσότεροι Αλβανοί παρά Σλάβοι υπάρχουν στη χώρα και κυριαρχούν στο Κοινοβούλιό τους. Η παραπάνω γελοιογραφία μου προέκυψε από μια είδηση πρόσφατη. Μετά από συμφωνία με την Αλβανική κυβέρνηση, μπορούμε επιτέλους να πάρουμε τα οστά των Ελλήνων φαντάρων που έπεσαν μαχόμενοι στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και είναι θαμένοι εκεί για πάνω απο 77 χρόνια. Ο πονηρός υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς φαίνεται να κάνει ρελάνς στους Αλβανοσκοπιανούς ηγέτες που εποφθαλμιούν την Μακεδονία με το να δηλώνει πως η Αλβανία είναι Ελληνική επειδή βρήκαμε οστά Ελλήνων (στρατιωτών). Μια γελοιογραφία που αποκαλύπτει πολλά. Αλήθειες, στυγνή πραγματικότητα, αλυτρωτισμούς ένθεν κακείθεν, τραγωδίες και εγκλήματα με ένα χιουμοριστικό περίβλημα για να μας έρθει πιο απάλαφρα.

 Δείτε περισσότερες γελοιογραφίες:

Επιτροπή ασύλου

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Post a Comment