Χαρταετοί...

Χαρταετοί είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, παραμονές της Καθαράς Δευτέρας.
 Χαρταετοί είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, παραμονές της Καθαράς Δευτέρας.
 Άποψη του Νότου φύλλο 917 , 20 Φεβρουαρίου 2018


Η Σαρακοστή ξεκινάει πάντα την Καθαρά Δευτέρα με θαλασσινά, ταραμοσαλάτα, λαγάνα και πέταγμα χαρταετού. Αυτό το έθιμο, κανονικά, είναι περιοδικό. Δηλαδή συμβαίνει μια φορά κάθε χρόνο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία, δεν θυμάμαι πλεον ποσα, χρόνια βιώνουμε μια συνεχή “νηστεία” συνεχώς αυξανόμενη. Μία ένδεια οικονομική, πολιτική, ηθική, συναισθηματική, αξιακή και άλλα ακόμα πολλά. Συν τω χρόνω η χώρα μας, χάνει τη στοιβαρότητα την οποία θα έπρεπε να επιδεικνύει σε εσωτερικά αλλά και σε εξωτερικά ζητήματα. Καλώς ή κακώς έχουμε έναν γείτονα που όποτε του κάνει όρεξη μας αναγκάζει να τρέμουμε. Αλλά βρίσκει και τα κάνει. Από την δική μας πλευρά, έχουμε κουρέψει τους μισθούς των στρατιωτικών. Των πιλότων που καθημερινά παίζουν κρυφτούλι με τους απέναντι. Δουλειά τους είναι βέβαια, αλλά μια δουλειά σοβαρή που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας. Και οι πολιτικοί θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους για να εγγυούνται και αυτοί την ασφάλεια του κράτους. Και ακριβώς επειδή ζούμε σε πολιτισμένη εποχή, ο πόλεμος γίνεται όταν δεν υπάρχει πραγματικά άλλη λύση. Αλλά όπως ξαναείπα, έχουμε εμείς ανοίξει την όρεξη των Τούρκων με τα τσαλιμάκια μας. Πρώτα από όλα, καλέσαμε “επισήμως” πριν μερικά χρόνια να έρθουν οι πρόσφυγες από την Συρία. Και αποβιβάστηκαν στα νησιά μας κάθε καρυδιάς καρύδι. Ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν χώθηκαν και κατάσκοποι;;; Ο “παντογνώστης” Τσίπρας, μας δήλωσε πως δεν υπάρχουν σύνορα στη Θάλασσα(!). Όσον αφορά το άσυλο στους τρείς που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη με το ελικόπτερο, κάναμε γαργάρα την απόφαση με μια εντολή του Πρωθυπουργού επειδή του έκανε μούτρα ο Ταγίπ. Για τους εμβολισμούς των πλοίων μας στο Αιγαίο κουβέντα. Αν δεν ήταν και οι δημοσιογράφοι δεν θα μαθαίναμε τίποτα. Για τον Καμμένο τι να πω; Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που αλλάζει τις στρατιωτικές στολές σαν τα πουκάμισα σε ποιο λαγούμι έχει κρυφτεί τον τελευταίο καιρό; Υπουργός Άμυνας σου λέει μετά. Καμιά καφέ στολή να του δώσετε για να μην φαίνεται οτι έχει χεστεί...! Δεν ξέρω βέβαια αν φοβάται τους Τουρκαλάδες ή τις απατεωνιές του με τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία...! Στην γελοιογραφία που δημιούργησα για την Κρητική εφημερίδα “Άποψη του Νότου” παρουσιάζω την στάση των δύο γειτόνων. Οι Τουρκία αλωνίζει το Αιγαίο και η Ελλάδα με μια χαλαρή στάση πετάει χαρταετούς. Υποδηλώνει και την φτώχεια μας αλλά και την αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές απειλές με σοβαρότητα. Είμαστε ένας απο αυτούς τους χαμηλούς χαρταετούς που με την πρώτη μπόρα λιώνουν, μας θυμίζει ο Χαρούλης. Και να μην καλλιεργούμε τα εφήμερα γιατί αυτά θα λάβουμε μετά. Και αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χαράξει στρατηγικές στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, στην ανάπτυξη και στην εξωτερική πολιτική, με βάθος χρόνου τις οποίες θα πρέπει να υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν εύχομαι καλή Σαρακοστή. Είναι ακριβά και τα ψαρικά...!

IaTriDis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου