Σκοπιανό Καρναβάλι για πάντα

Απόκριες 2018

 
Πατρινό καρναβάλι για πάντα, έλα να μάθεις τι θα πει Πατρινός. Πατρινό Καρναβάλι για πάντα, έλα να ζήσεις για λίγο τρελός είναι το ρεφραίν του ύμνου του καρναβαλιού της Πάτρας. 
 
Για τις απόκριες όμως του 2018 μπορεί να γίνει μια μικρή διασκευή... Σκοπιανό καρναβάλι για πάντα, έλα να μάθεις τι θα πει εθνικισμός. Σκοπιανό καρναβάλι για πάντα, έλα να συζητήσεις και θα φύγεις τρελός. 
 
Σκοπιανό Καρναβάλι για πάντα είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis  με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων εν μέσω καρναβαλιού.
 Άποψη του Νότου φύλλο 916 , 13 Φεβρουαρίου 2018
 
Πως σας φαίνεται; 
 
Εμένα μ'αρέσει πάντως γιατι περιγράφει ακριβώς αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό με αυτή την υπόθεση. Οι Σκοπιανοί είναι καρνάβαλοι από μόνοι τους καθώς κάθε λίγο ντύνονται μεγαλέξανδροι και εμείς εν μέσω απόκρεων κάνουμε τρομερές “παρελάσεις”-κάποιοι τα λεν συλλαλητήρια- σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 
 
Ειδικά στο Σύνταγμα εμφανίστηκε και ένας Μίκυς. Δεν ξέρω αν τον πήρατε χαμπάρι; Και κάτι παλικαράκια ντυμένα στα χακί που φώναζαν κάτι συνθήματα. Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε. 
 
Απορώ βέβαια γιατί δεν έπαιξε η μεγάλη επιτυχία της Ραφαέλα Καρά. Το “Scoppia, scoppia mi sco- Scoppia, scoppia mi scoppia il cuor". Με ένα πρώτο άκουσμα ακούγεται να λέει κάτι για τα Σκόπια. Ίσως γι αυτό δεν το έβαλαν οι διοργανωταί. Μη γίνουμε και ρεζίλι. 
 
Η γυναίκα βέβαια τραγουδάει: “Έκρηξη, ξέσπασμα μου σπά- Έκρηξη, ξέσπασμα μου σπάει η καρδιά. Υπο προϋποθέσεις βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί αναλόγως με την υπόθεση που μας καίει. 
 
Δεν θα σχολιάσω φυσικά τους Μακεδονομάχους μας, τους δικούς μας μεγαλέξανδρους και τους αδερφούς Κρητικούς με τις ωραίες βράκες τους. Νομίζω οτι έχει συμπληρωθεί το μπαλ μασκέ που διοργανώνουμε με την χορηγία της Αριστερής Κυβερνήσεως και των Αμερικάνων. 
 
Όχι, πέστε μου τώρα την αλήθεια. Δεν κάνουμε και γαμώ τα καρναβάλια. Τι να μας πεί και το Ρίο και η Βραζιλία. Που βάζουν μερικές τσίτσιδες να κουνιούνται λαδωμένες με χρυσόσκονες πέρα δώθε και μας φεύγει το σαγόνι για να πάνε μερικά εκατομμύρια κόσμος να αφήσουν κανένα φράγκο που πεινάνε εκεί πέρα οι κακόμοιροι. 
 
Στην γελοιογραφία που δημιούργησα για την Κρητική εφημερίδα: “Άποψη του Νότου” με τα ωραία γκουάς χρωματάκια μου και με τα πενάκια μου προσπάθησα να δώσω ένα γιορτινό τόνο σε αποχρώσεις Μακεδονικές. 
 
Αρχαίες στολές, κλόουν, Μίκυ Μάους και λίγο μπούστο...! Σήμα κατατεθέν του δικού μας καρναβαλιού, το αστέρι της Βεργίνας να στηρίζει το Σκοπιανό καρναβαλικό άρμα. Αυτό που δεν έχω εξακριβώσει ακόμη είναι ποιον Καρνάβαλο θα κάψουμε και πότε.

Post a Comment