Μαγιόξυλο
Καλό μήνα! Ο Μάιος μας έφτασε εμπρος βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή. Και αν η εξοχή είναι ένα καταπράσινο νησάκι απέναντι, που δεν μπορείς να φτάσεις βέβαια κολυμπώντας;;; 

Μαγιόξυλο είναι το θέμα της γελοιογραφίας του IaTriDis με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Απεργεί την Πρωτομαγιά η ΠΝΟ 


Χρειάζεσαι κάποιο πλωτό μέσο, αλλά ω, τι σύμπτωση, απεργεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Καθότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία όπως δηλώνουν,βαρετά, κάθε χρόνο τα δυνατά συνδικάτα της χώρα εκ των οποίων ένα είναι και η ΠΝΟ. 
 
Ένα συνδικάτο που όποτε του καυλ...σει στραγγαλίζει τα πάντα. Μεταφορές, οικονομία, αγροτικά προιόντα κ.α. 

Στην γελοιογραφία που ετοίμασα για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" με χρώματα γκουάς και πενάκι, σχολιάζω με υπερβολή την απεργία που πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά από την ΠΝΟ. 

Για την Κρήτη, ειδικά, αυτές οι απεργίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους αγρότες παραγωγούς που καταστρέφονται καθώς τα αγροτικά προϊόντα δεν μπορούν να διατεθούν και σαπίζουν στο λιμάνι περιμένοντας αδίκως και μάταια τόσα χρόνια κάποια κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον νόμο για πλοίο ασφαλείας. 

Φαίνεται όμως πως οι συνδικαλιστές ναυτικοί κρατάνε γερά από τα απαυτά τον κάθε υπουργό Ναυτιλίας και γι αυτό δεν δίνεται μια λύση στο σοβαρό πρόβλημα των Κρητών αγροτών...Έγχρωμη γελοιογραφία για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στο φύλλο 927, με αφορμή την είδηση για την απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον Πάνο ΙατρίδηΑν σου άρεσε αυτή η γελοιογραφία, μπορείς να δεις μια παρόμοια

Κάνε κλικ εδώ:  Πρωτομαγιάτικα παιχνίδια για εργάτες σιδηροβιομηχανίας

Post a Comment