Προεκλογική εκστρατεία
proeklogiki ekstrateia erntogan tourkia eghrwmi geloiografia apopsilive
 Άποψη του Νότου, 24 Ιουνίου 2018


Η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν

Λόγω των εκλογών στην Τουρκία την Κυριακή 24 Ιουνίου, δημοσιεύω εδώ, σήμερα, την γελοιογραφία μου που είχε δημοσιευτεί στην κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στις 24 Απριλίου. Ζωγραφισμένη με χρώματα γκουάς και πενάκι σχολιάζει την κινητικότητα του Τούρκικου ναυτικού στο Αιγαίο και τις έντονες προκλήσεις παράλληλα με τις προετοιμασίες για τις εκλογές. 

Δυο Έλληνες φαντάροι σε έναν Ελληνικό ακριτικό νησάκι παρατηρούν το πλήθος των Τουρκικων πλοίων που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή. Ο ένας από αυτούς, τρομάζει γιατί νομίζει πως ξεκίνησε κάποια επίθεση εναντίον της Ελλάδας, ενώ ο άλλος ατάραχος καπνίζοντας ένα τσιγαράκι, τον βεβαιώνει πως απλά ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν

Ένα λογοπαίγνιο με την λέξη "εκστρατεία" αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη αλήθεια. Ο Τούρκος Πρόεδρος δημιουργεί όλη αυτή την ένταση στο Αιγαίο για να συσπειρώσει τους Γκρίζους Λύκους αλλά και πλατιές μάζες γύρω του για να αποκομίσει ψήφους. 
 
Αναλυτές υποστηρίζουν πως όταν τελειώσουν οι εκλογές, η κατάσταση θα ηρεμίσει. Όμως τα τελευταία νέα δεν είναι πολύ ενθαρυντικά για τον Ταγίπ Ερντογάν και αναμένουμε με αγωνία την ημέρα των εκλογών για να δούμε τις εξελίξεις με την προκλητικότητα των Τούρκων και πόσο παραπέρα θέλουν να τραβήξουν το σκοινί.
 
 
 
  • Έγχρωμη γελοιογραφία για την "Άποψη του Νότου" στο φύλλο 926, με αφορμή την είδηση για την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν. Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη 


 
 Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις κερνώντας με ένα καφεδάκι για να συνεχίσω να δημιουργώ
 Buy Me A Coffee

Post a Comment