Τσικουδιά ως βιοκαύσιμο
Τσικουδιά ως βιοκαύσιμο είναι το θέμα της γελοιογραφία του IaTriDis με αφορμή έναν Κρητικό που κατασκέυασε ενα μηχανάκι που ως καύσιμο χρησιμοποιεί τσικουδιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" δημοσίευσε την παραπάνω γελοιογραφία που δημιούργησα με χρώματα γκουάς και πενάκι.

Αφορμή ήταν το επίτευγμα ενός νέου από το Ηράκλειο ο οποίος  έχει στόχο να λύσει τα προβλήματα των αστικών κέντρων.

Κατασκεύασε ένα μοτοποδήλατο που για καύσιμο χρησιμοποιεί βιοαέριο ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων.

Τσικουδιά ως βιοκαύσιμο

Ο νεαρός διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών. 

Η γελοιογραφία συνδυάζει το περιβάλλον με τα τροχαία ατυχήματα που μαστίζουν την Κρήτη και ο συνεκτικός κρίκος είναι το παραδοσιακό ποτό του νησιού, η τσικουδιά.

Από την μία αποκτά την χρησιμότητα ενός "πράσινου" καυσίμου και από την άλλη γίνεται προτροπή να μην πιείς πριν οδηγήσεις αλλά να φουλάρεις το όχημα σου με αυτήν. 
Είναι βέβαιο πως το "παπάκι" σου δεν θα μεθύσει και εσύ, σαν οδηγός, θα οδηγήσεις με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό σου.

Είναι γενικώς παραδεκτό πως τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα που γίνονται στην Κρήτη, συμβαίνουν τις πρώτες πρωινές ώρες και η αιτία είναι η μέθη. 

Πραγματικά, η ιδέα αυτή με την τσικουδιά ως καύσιμο, θα πρέπει να προωθηθεί όχι μόνο για την περιβαλλοντική της αξία αλλά και για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί... 

Γι αυτό λοιπόν μην την πιείτε, λουστείτε... ε..χμ...φουλάρετε ήθελα να πω!!!



Έγχρωμη γελοιογραφία για την Κρητική εφημερίδα "Άποψη του Νότου" στο φύλλο 933 με αφορμή την ειδηση για την κατασκευή μοτοποδήλατου το οποίο χρησιμοποιεί ως καύσιμο την τσικουδιά. Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τον Πάνο Ιατρίδη.

Post a Comment