Οι γελοιογραφίες των διακοπών του Αυγούστου
genethlia Alexi Tsipra saranta tessarwn xronwn fwtia sto mati aspromauri geloiografia

 Σας χαιρετώ και πάλι μετά από 15 μέρες διακοπών. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια χορταστική μερίδα από ασπρόμαυρες γελοιογραφίες που δημιούργησα στο διάστημα αυτό. Εντάξει, κάποιες ήταν έτοιμες και δημοσιεύτηκαν στο instagram πριν ξεκινήσουν οι διακοπές μου. Δεν μπόρεσα να τις δημοσιεύσω εδώ τότε, γιατί πέραν του ότι ετοιμαζόμουν για τις διακοπές μου, είχα και αρκετές παραγγελίες για πίνακες και καρικατούρες. 

Σας είχα αφήσει στα τραγικά γεγονότα με την φωτιά στο Μάτι παρόλο που για το τέλος σας έδωσα μια χαρούμενη νότα για να πορεύεστε και σεις στις δικές διακοπές. Ας γυρίσουμε όμως λίγο πίσω. 28 Ιουλίου είχε τα γενέθλια του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πέντε μέρες δηλαδή μετά την φωτιά στο Μάτι. Στις 31 ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μας προέτρεψε να μην χτυπάμε τον Τσίπρα γιατί είναι μόνο 44 χρονών... Η δημιουργία της παραπάνω γελοιογραφίας ήταν φυσικό επόμενο. 

Τα σχόλια δικά σας...





kouroumplis limenikos ipallilos metathesi aspromauri geloiografia
 6 Αυγούστου. Συμπτωματικά ενώ ετοιμάζομαι για το πλοίο ασχολούμαι με το λιμενικό. Έχει ήδη κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο υπουργός ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε την δυσμενή μετάθεση υπαλλήλου του λιμενικού σώματος γιατί δεν τον χαιρέτησε... Αλήθεια ή ψέμματα δεν μάθαμε τελικά! Εμένα πάντως με ενέπνευσε...! 'Οποιος γνωρίζει κάτι για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης να μου αφήσει σχόλιο.


exoteriki politiki tis kotas kotzias rwssia aspromauri geloiografia



Καθώς παραθερίζω στην δυτική Πελοπόννησο βράζοντας στη ζέστη και στην υγρασία, βράζω παράλληλα στο ζουμί μου γιατί γίνονται πράγματα, πάλι, μεταξύ Κοτζιά και Ρωσίας. Έιχα ετοιμάσει λίγο καιρό πριν την παραπάνω γελοιογραφία μετά τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ  για υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι της κότας που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική, η συγκεκριμένη γελοιογραφία "κάηκε". Κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να την ανασύρω από τις "στάχτες" της και να την δημοσιεύσω με λίγη καθυστέρηση στις 17 Αυγούστου.



ellines stratiotikoi elutheroi aspromauri geloiografiaΩστόσο δυο μέρες πριν, στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας μάθαμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που ήταν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, απελευθερώθηκαν και επιστρέφουν στην πατρίδα. Το ιντερνετ στην περιοχή που έμενα ήταν άθλιο και δεν μπορούσα να παρακολουθήσω με άνεση τα γεγονότα. Όταν ενημερώθηκα επιτέλους για την φιέστα που στήθηκε και για τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν  για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη, εμπνεύστηκα την παραπάνω γελοιογραφία.

Όπως εύστοχα σχολίασα στην τελευταία ανάρτηση πριν τις διακοπές, αυτό με τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις έχει καταντήσει γελοίο.

Φυσικά η μεγάλη είδηση ήταν πως επιτέλους βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε. Πάντως ο Πρωθυπουργός το δήλωσε από την Ιθάκη μεγαλοπρεπώς. Γελοιογραφία με το θέμα αυτό και μάλιστα έγχρωμη θα δείτε την Τρίτη 28 Αυγούστου στο φύλλο της κρητική εφημερίδας 'Άποψη του Νότου". Όσοι δεν την προλάβετε στα περίπτερα, λίγη υπομονή παραπάνω για να την διαβάσετε ηλεκτρονικά.  

Προσεχώς γελοιογραφίες για Ιθάκες και για ...Φλώρους. Αναμείνατε...

  
Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

Post a Comment