Επιστροφή στην Ιθάκη

epistrofi stin ithaki geloiografia tou iatridis
Καβάφης, Ιθάκη και ...Τσίπρας
 Μετά από αρκετές μέρες απουσίας, είπα να επιστρέψω σιγά σιγά στους ρυθμούς του blogging που εδώ και 11 χρόνια κινούμαι. Πλέον σας απευθύνομαι απο την πρωτεύουσα. Μετά από επτά χρόνια στην "εξορία" της Ελληνικής επαρχίας επιστρέφω στον γενέθλιο τόπο. Κάποιοι θίχτηκαν με τον όρο εξορία αλλά ταιριάζει πολύ με την επταετία, κάνει συνειρμούς... Και ναι, τα πρώτα χρόνια πέρασα δύσκολα εγώ και η γυναίκα μου στη μακρινή και άγνωστη Κομοτηνή. 

Με τα σπίτια, με τα λεφτά, με την απόσταση, με την υγρασία, με την υγείας μας. Και ναι, είναι εξορία όταν μένεις για τόσα χρόνια εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο σου, τους δικούς σου ανθρώπους, τους φίλους σου, τις συνήθειες σου. Στην Κρήτη πάλι, εδώ και δυο χρόνια είχα για δικούς μου ανθρώπους, ευτυχώς, τους συγγενείς της γυναίκας μου. Η Κρήτη όμορφη αλλά τα χιλιόμετρα πολλά από και προς την εργασία μου. 

120 χιλιόμετρα κάθε μέρα πήγαινε έλα στο σχολείο το 2016-2017 και 70 χιλιόμετρα το 2017-2018. Να μην σχολιάσω τα έξοδα για βενζίνη. Ήδη, είμαι τρεις βδομάδες στην Αθήνα και ακόμη έχω βενζίνη κρητικιά στο ρεζερβουάρ! Και δεν χρειάζεται να θυμώνουν οι φίλοι Κομοτηναίοι και Κρητικοί. Αυτοί δεν είναι εξορία, είναι στο σπίτι τους...

Επιστροφή στην "Ιθάκη" λοιπόν. Μου έδωσε πράγματι ωραίο ταξίδι με εμπειρίες. Ευτυχώς δεν γύρισα γέρος. Στην Ιθάκη που πολύ ακούστηκε τελευταία. Στην Ιθάκη που πήγε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια. 

28 Αυγούστου, δημιούργησα την παραπάνω ασπρόμαυρη γελοιογραφία με το νόημα των δυο τελευταίων στίχων του ομόνυμου και πασίγνωστου ποιήματος του Καβάφη, σε σύγχρονη εκδοχή...





epistrofi stin ithaki geloiografia tou iatridis
Το ωραίο ταξίδι των μνημονίων
Ιθάκης συνέχεια με μια ασπρόμαυρη γελοιογραφία της 31ης Αυγούστου. Ένα εύθυμο και ταυτόχρονα μαύρο σχόλιο για το τέλος των μνημονίων. Με αφορμή έναν άλλο στίχο της "Ιθάκης" του Καβάφη, σατίρισα την αλλαγή τόπου της χαρμόσυνης αυτής αναγγελίας. 

Το ωραίο ταξίδι-μνημόνιο τελείωσε στην Ιθάκη εντελώς ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση γιατί η φιέστα-μαγκιά και απάνω τούρλα του Αλέξη μας, που ετοίμαζε στο Καστελόριζο, για να μπει στο μάτι του Παπανδρέου, δεν του έκατσε λόγω της πολύνεκρης φωτιάς στο Μάτι.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Ακολουθούν θεματικές αναρτήσεις με τις γελοιογραφίες του πρώτου εικοσαήμερου του Σεπτέμβρη που όπως προείπα απουσίαζα λόγω μετακόμισης και αναμονής εγκατάστασης του τόσο πολύτιμου internet. 

Αναρτήσεις με θέματα την Κρήτη, εξοπλιστικά προγράμματα και Τουρκία, 83η ΔΕΘ, Ρουβίκωνας και λιντσαρίσματα και φυσικά τις γελοιογραφίες για την κρητική εφημερίδα 'Άποψη του Νότου"

Δεν θα παραλείψω βέβαια να ασχοληθώ και με τα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας, που όπως γνωρίζετε, κάνω πάντα.
 

Αν θέλεις να βλέπεις τη δουλειά μου πριν ακόμη ανέβει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram

Post a Comment