Αποχώρησε ο Ζαχίρ Γιαβαρί από το #MasterChefGR Καρικατούρα

Ο Ζαχίρ Γιαβαρί αποχώρησε από το MasterChef μετά από μια ατυχία που συνέβη σε όλους τους διαγωνιζόμενους σε αυτή τη δοκιμασία αποχώρησης. Παντελής, Σπυριδούλα και Ζαχίρ έπρεπε να φτιάξουν ένα δύσκολο γλυκό το οποίο βρισκόταν μέσα σε μία σοκολατένια μπάλα. 

apoxwrhse o zahir yavari apo to masterchef 3 egxrwmh karikatoura
Ζαχίρ Γιαβαρί, Καρικατούρα MasterChef

Η μπάλα αυτή ποτέ δεν βγήκε από το καλούπι της. Στους κριτές παρουσίασαν μόνο το εσωτερικό του γλυκού. 

Ο Παντελής με κέφι, χωρίς να πτοηθεί τοποθέτησε το γλυκό στο πιάτο βάζοντας κομμάτια από τη σοκολάτα που βρισκόταν μέσα στο καλούπι και το μόνο σου λάθος ήταν ότι έβαλε την καραμέλα πάνω από το γλυκό και όχι κάτω από το γλυκό. 

Οι αναλογίες των υλικών και η γεύση ήταν πάρα πολύ κοντά στο γλυκό που έφτιαξε ο σεφ Κρίτων Πουλής. Η Σπυριδούλα δεν ήταν τόσο κοντά και ο Ζαχίρ φάνηκε ότι τα παράτησε. Αυτό του είπαν και οι κριτές. 

Ο ίδιος δεν θεώρησε πως τα παράτησε και θέλησε αρχικά να μην δώσει καθόλου πιάτο. Τελευταία στιγμή  έβαλε κάποια υλικά στο πιάτο του και το παρουσίασε στους κριτές. Φυσικά δεν κατάφερε να τους πείσει. Ήταν φανερό ότι έγινε για να γίνει.  Ο ίδιος ο Ζαχίρ  είπε ότι δεν τα παρατάει ποτέ αλλά παρατάει ότι δεν του αρέσει. 

Για την ιστορία του Ζαχίρ  μάθαμε από την αρχή, στις οντισιόν.  Για τις δυσκολίες που πέρασε από μικρό παιδί, για το πως κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, ότι έχει πολλά χρόνια να δεί την μητέρα του, ότι έχασε τον πατέρα του στον πόλεμο. 

Η καταγωγή του είναι από το Αφγανιστάν όπου εκεί υπήρχε πόλεμος. Κατάφερε με  χίλιους τρόπους να φτάσει στην Ελλάδα και  μπόρεσε εργαζόμενος σκληρά να επιβιώσει. Η μαγειρική ήταν κάτι που αγαπούσε από μικρός.  

Συγκίνησε τους κριτές αλλά και τους τηλεθεατές με την ιστορία που διηγήθηκε και κατάφερε με το πιάτο που ετοίμασε να πάρει την ποδιά του MasterChef.  Ήταν πολύ συγκεντρωμένος στις δοκιμασίες μαγείρευε με αγάπη και αυτά τον έφτασαν μέχρι τους 7 του διαγωνισμού. 

Σοβαρός ευγενικός, τίμιος, με  σεβασμό για τους κριτές αλλά και για τους συμπαίκτες του  είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ζαχίρ. Παρόλες τις δυσκολίες του, συνέχισε να είναι ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο. 

Λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν κατάφερε να ταξιδέψει ούτε στην Ιταλία ούτε στο Βισύ της Γαλλίας για ομαδικές δοκιμασίες. 

Ωστόσο ο μέντοράς του, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, του υποσχέθηκε ότι αυτή τη βόλτα κάποια στιγμή θα την κάνουν. Ταυτόχρονα  δεν τον άφησε παραπονεμένο και τον έβγαλε βόλτα με την μηχανή και φάγανε μαζί σε εστιατόριο της Αθήνας. 

Και οι τρεις κριτές ήταν συγκινημένοι και στεναχωρημένοι με την αποχώρηση του Ζαχίρ. Ωστόσο επεσήμαναν ότι η στάση του  στο παιχνίδι έστειλε πολλά μηνύματα. 

Για τον Ζαχίρ δημιούργησα την καρικατούρα του με νερομπογιές και πενάκια βάζοντάς τον σε ένα περιβάλλον  μπαρουτοκαπνισμένο να στέκεται με μία βαλίτσα με τα μαγειρικά του εργαλεία, για να διαβάσει τον χάρτη που θα τον φέρει από το δύσκολο και αφιλόξενο Αφγανιστάν στην Ελλάδα, στην Αθήνα και στο MasterChef .




Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram





tags: MasterChef – Ζαχίρ Γιαβαρί: «Η Σπυριδούλα ήταν ειρωνική, Ζαχίρ Γιαβαρί - Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά το MasterChef, Ζαχίρ: "Όταν η Σπυριδούλα έμαθε ότι είμαι αγαπητός, άλλαξε, MasterChef: Φορτισμένη η Καραβάτου με την ιστορία του Ζαχίρ, MasterChef: Εκτός Ο Ζαχίρ Γιαβαρί, MasterChef: Αποχώρησε ο Ζαχίρ Γιαβαρί! Συγκινητικές στιγμές στο πλατό,
Ζαχίρ: Θέλω να ανοίξω εστιατόριο και μια μέρα την εβδομάδα να έρχονται να τρώνε άστεγοι, Διαγωνισμός Μαγειρικής | MasterChef | Star TV, master chef συμμετεχοντες, MasterChef 3: Aυτός ο παίκτης αποχώρησε από το διαγωνισμό, καρικατούρα, έγχρωμη καρικατούρα, καρικατούρες, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, project MasterChef, caricature, caricatures, greek cartoonist, starchanneltv

Post a Comment