Ποιά Τρίπολη...;
Καθώς πλησιάζει η επέτειος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Τουρκία αρχίζει και "ρετάρει" επικίνδυνα.

Σου λέει: "αυτοί οι γκιαούρηδες 200 χρόνια τώρα, κατάφεραν να μας διώξουν από τις αιώνιες κτήσεις μας και μας έχουν στριμώξει στη στεριά χωρίς θάλασσα και από πάνω θένε και πετρέλαια και φυσικά αέρια";;; 

poia tripoli eghrwmi geloiografia
Τρίπολη εδώ, Τρίπολη εκεί, ποιά Τρίπολη;;;

Κοντά σε αυτό, έχουν λυσσάξει που πριν 100 χρόνια περίπου, μας "πέταξαν" στην θάλασσα και δεν διαλύσαμε, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε πολλά, χάρη στον Βενιζέλο.

Πολλά απωθημένα έχουν οι Τούρκοι και αντί να οργανώσουν το κράτος τους μπας και καταφέρουν να γίνουν μια Ευρωπαϊκή χώρα, δημιουργούν προβλήματα και εντάσεις με όλους τους γείτονες τους.

Ποιά Τρίπολη...;


Η Άλωση της Τριπολιτσάς φαίνεται πως δεν έχει ξεχαστεί ακόμα  και μιας, προς ώρας τουλάχιστον, δεν μπορούν να κάνουν κάτι με αυτήν, είπαν να ασχοληθούν με μια άλλη Τρίπολη που φαίνεται και πιο εύκολη. Ίσως βέβαια στο τέλος να μην αποδειχτεί και τόσο εύκολη...

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν, που ονειρεύεται Οθωμανικές αυτοκρατορίες πάλι και τον εαυτό του Σουλτάνο, θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να πετύχει τους σκοπούς του.

Δυστυχώς η Ευρώπη δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και υποκύπτει στις όποιες πιέσεις της Τουρκίας.

Η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συνομιλήσει με τον Χαφτάρ στην Αθήνα, κατά την γνώμη μου ήταν πολύ καλή, Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε αλλά οι Ευρωπαίοι με την στάση τους άφησαν εκτεθειμένη την χώρα μας.


Αναμονή για τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις ένθεν και ένθεν, εκείθεν  εντεύθεν...


 
Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram


Επειδή λαμβάνω καθημερινά DM  στο instagram για τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιώ για τις γελοιογραφίες και τις καρικατούρες μου, τα έχω συγκεντρώσει παρακάτω:



tags: «Η Λιβύη ευχαριστεί την Ελλάδα», Στα όπλα ξανά Χαφτάρ και Σάρατζ, «Τινάχτηκε στον
αέρα» η εκεχειρία στη Λιβύη, «Έρχεται μεγάλη καταστροφή» - Σε ασφυκτική κατάσταση η Λιβύη, Λιβύη: Πλησιάζουν την Τρίπολη οι δυνάμεις του Χαφτάρ, Λιβύη: Μόλις 330 μέτρα από την Τρίπολη οι δυνάμεις του Χαφτάρ, Λιβύη: Αναχαιτίστηκε η επίθεση του Χαφτάρ στην Τρίπολη, Λιβύη: Τραγική η κατάσταση στην πολιορκούμενη Τρίπολη, Λιβύη: Ρώσοι μισθοφόροι δίνουν τη μάχη για την κατάληψη, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greekcartoonist, myxalandri

Post a Comment