Οι μεγάλες φωτιές στην Αυστραλία μαίνονται παρόλο που τις τελευταίες μέρες η πολυπόθητη βροχή κατέφθασε βοηθώντας το έργο της πυροσβεστικής. Η αναμονή των βροχοπτώσεων, αυτήν την εποχή στην μακρινή ήπειρο, ήταν ελπιδοφόρα γιατί θα ήταν η μόνη λύση στην κατάσβεση των πυρκαγιών. 

i molinsi tou perivallontos tha mas girisei mpoumerangk eghrwmi geloiografia
μπουμερανγκ

Ωστόσο η κλιματική αλλαγή  δημιουργεί μακρόχρονες ξηρασίες και έπειτα βαριές, έντονες και απότομες καταιγίδες που όπως μπορείς να μάθεις από τις ειδήσεις, έχουν προκαλέσει ήδη πλημμύρες στην Αυστραλία. Μιας και μιλάμε για ήπειρο, η Αυστραλία έχει μια τεράστια έκταση. Στα βόρεια παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα ενώ στα νότια οι φωτιές κατακαίουν ακόμη χλωρίδα και πανίδα. 

Η μόλυνση του περιβάλλοντος θα μας γυρίσει ...μπούμερανγκ

Η κλιματική αλλαγή βέβαια είναι αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο που στο τέλος θα μας γυρίσει "μπούμερανγκ". Γι αυτό και εμπνεύστηκα την παραπάνω έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή τις φωτιές στην Αυστραλία  αλλά και το εργαλείο κυνηγιού, κατά την αρχαιότητα, που πλέον έχει εξελιχθεί σε εθνικό σπορ της Αυστραλίας και σήμα κατατεθέν της.

Το να πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε, να μολύνουμε τα νερά, να μην κάνουμε ανακύκλωση ή να μολύνουμε τον αέρα με καυσαέρια και άλλα ανθυγιεινά αέρια, γρήγορα γρήγορα εν τέλει, αλλάζουμε την ομαλή λειτουργία του πλανήτη που εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια υπάρχει και λειτουργεί με φυσιολογικό τρόπο.

Από την βιομηχανική επανάσταση έως σήμερα έχουν περάσει περίπου μόνο δυόμιση αιώνες και έχουμε καταφέρει στο περιβάλλον τέτοιο απότομο πλήγμα που λογικό είναι και αυτό να αντιδρά βίαια. Οι εποχές έχουν χαθεί. Οι μεγάλες ξηρασίες που ακολουθούνται από έντονες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των πάγων είναι μερικά από τα κακά αποτελέσματα που έχει επιφέρει ο σύγχρονος άνθρωπος στην φύση.

Καλές και όμορφες και εύκολες οι ανέσεις που απολαμβάνουμε όλοι μας, εξ'αιτίας της βιομηχανίας και της τεχνολογίας αλλά θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου, "μικροί" και "μεγάλοι", πως αυτές δεν θα πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με την υγεία του πλανήτη μας. Γιατί ότι κακό κάνουμε σήμερα θα το πληρώσουμε αύριο. Και αν όχι εμείς, θα το πληρώσουν τα παιδιά μας τα εγγόνια μας και οι επόμενες γενιές.

Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε εγωιστές...!


Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερη δουλειά μου που δεν ανεβαίνει εδώ στο blog, ακολούθησέ με στο Instagram


Επειδή λαμβάνω καθημερινά DM  στο instagram για τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιώ για τις γελοιογραφίες και τις καρικατούρες μου, τα έχω συγκεντρώσει παρακάτω:


tags: Αυστραλία: Κυνηγός σώζει κοάλα που κινδυνεύουν, Αυστραλία: Στην πύρινη κόλαση τα ζώα, Κραυγή αγωνίας για τα ζώα στην Αυστραλία, Φωτιές στην Αυστραλία: Σπαρακτικές εικόνες με νεκρά ζώα, Στην Αυστραλία τα κοάλα πεθαίνουν από την πείνα, Αυστραλία: Ένα δισεκατομμύριο ζώα έχασαν τη ζωή τους, Πυρκαγιές Αυστραλία: Εικόνες Αποκάλυψης, Χαμός στην Αυστραλία από τις πυρκαγιές,Δίχως τέλος η καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, Αυστραλία: Στάχτη και θάνατος στο πέρασμα της φωτιάς, Αυστραλία: Υπό έλεγχο τέθηκε επιτέλους η μεγαλύτερη φωτιά, Φωτιές στην Αυστραλία: Γυναίκα σώζει κοάλα που καιγόταν, Οι Νεοζηλανδοί θέλουν να σώσουν τα κοάλα, Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για να μεταφερθούν κοάλα στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να διασωθεί το είδος αυτό που απειλείται, έγχρωμη γελοιογραφία, σκίτσο, σκίτσα, του Πάνου Ιατρίδη, σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη, γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδη, Πάνος Ιατρίδης, IaTriDis, cartoon, caricature, political cartoon, political cartoonist, greek cartoonist, myxalandri

0 Σχόλια