Καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον covid 19 από τους τρεις σωματοφύλακες
kathimerini enimerwsi tou ypourgeiou ygeias gia ton covid 19 apo tous treis swmatofilakes eghrwmi geloiografia myxalandri
Δες ολόκληρη την γελοιογραφία στο τέλος του άρθρου.


Και επιτέλους ήρθε η ώρα της ανάποδης διαδικασίας. Από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, το Ελληνικό κράτος έπαιρνε μέτρα κάθε δεκαπενθήμερο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας του Κορονοϊού.

Η πασίγνωστη πλέον καμπύλη έρχεται στα ίσια της, παρόλο που κάποιοι μπορεί να αποκτήσαμε παραπάνω καμπύλες το διάστημα αυτό. 

Τώρα είναι ο  καιρός να αφαιρούμε μέτρα, σιγά σιγά. Πάντα όμως με την δέουσα προσοχή.

Ο καλός καιρός αλλά και η γνώση που αποκτήσαμε, παράλληλα με την δικαιολογημένη ανάγκη να κινηθεί η οικονομία, μας βάζουν σε ένα νέο κύκλο συμπεριφορών.



kathimerini enimerwsi tou ypourgeiou ygeias gia ton covid 19 apo tous treis swmatofilakes eghrwmi geloiografia myxalandri
Οι τρεις σωματοφύλακες

Όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση μας ήταν καθημερινή στις έξι το απόγευμα.  Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας,  ως ειδικός επιστήμονας και εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Πηγή: https://www.eklogika.gr/page/athina_virona/xardalias-nikos-cv
  και ο υφυπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Τρεις άνθρωποι, από τρεις διαφορετικούς τομείς της πολιτείας ήταν κάθε μέρα στην οθόνη μας και με τον λόγο τους κράτησαν την ψυχολογία μας ψηλά. Δεν ξέρω αν συνέβη σε πολλούς αυτό, αλλά μιλώντας για τον εαυτό μου, δούλεψε.

Οι ειδικοί είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ειδικά σε τέτοιες στιγμές. Το να ακούς τους επιστήμονες και αυτούς που ξέρουν την δουλειά τους βοηθάει στο να παραχθεί έργο. Δεν μπορείς να τους αμφισβητείς. Είναι κάτι αντίστοιχο με την άποψη για τα εμβόλια ή την επίπεδη γη.

Η επιστήμη είναι εδώ για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Και αν κάποιοι γκρινιάζουν, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί. Βέβαια έχουν καταλάβει άλλα, άσχετα, άκυρα και συνωμοσιολογικά.

Ειλικρινά δεν θα χαλαλίσω ούτε λεπτό γι αυτούς, δεν αξίζει. Κάνω αγώνα να μην κράζω διάφορους τύπους, γνωστούς και αγνώστους που λένε το μακρύ και το κοντό τους που δεν βασίζεται πουθενά. Γιατί όσο ασχολούμαι τόσο τους δίνω αξία.

Πάνω σε αυτή τη λογική, την δική μου, κόντρα στο τι κάνουν οι περισσότεροι και με τι κίνητρο, δημιούργησα αυτή την έγχρωμη γελοιογραφία γι αυτά τα τρία πρόσωπα που εκπροσώπησαν όλους τους υπόλοιπους, τους αφανείς ήρωες που ο καθένας από το πόστο του προσέφερε έργο για να μπορούμε σήμερα να βγούμε από το σπίτι μας.

Θα παραφράσω λίγο Σουρή, που τον αγαπώ πολύ

Ποιος είδε κράτος λογικό, σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό σαράντα να κηδεύει και εκατοντάδες άλλους να γιατρεύει
Να τρέχει για τους γέρους, να ‘χει σχέδιο για τον virus...

Θες να με πεις κυβερνητικό, θες να με πεις δεξιό, θες να με πεις ο,τιδήποτε άλλο; Πες με. Θέλω επιχειρήματα και όχι λαϊκισμό. Και θα μου πεις, ενδεχομένως, οτι είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος με σύμβαση 9 μηνών, ως αναπληρωτής δάσκαλος. Και ξέρω πολύ καλά πως είναι να περνάς δύο και τρεις μήνες, όχι με 800 ευρώ, αλλά με 400 που είναι το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι. Και για να ορθοποδήσω οικονομικά πάει Γενάρης πάλι. Σε αυτό θα προσθέσω και την αγωνία που έχω κάθε χρόνο, αν θα με ξαναπροσλάβουν και σε ποια περιοχή και σε ποιο σχολείο.

Κρίνω λοιπόν με στοιχεία, οτι για να μην έχουμε εκατόμβες νεκρών, όπως σε άλλα προηγμένα κράτη, αυτά τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, άξιζαν τον κόπο.

Το ότι έχεις υπολογιστή ή κινητό και είσαι πίσω από αυτό και διαβάζεις αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι έχεις επιβιώσει.

Ασφαλώς από δω και πέρα, το κράτος πρέπει να συνεχίσει να είναι το ίδιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για να μπορέσουμε όλοι να καλύψουμε αυτό το κενό που η ανάγκη επέβαλε.

Οι τρεις σωματοφύλακες του Υπουργείου Υγείας


Ο Τσιόδρας έχει κάνει μέρος του αγροτικού του στο Κέντρο Υγείας Άστρους. Ο Κοντοζαμάνης είναι από το Άστρος. Εγώ είμαι από το Άστρος, οπότε ο τοπικισμός έπαιξε τον ρόλο του γι αυτή την γελοιογραφία με τις καρικατούρες των τριών σωματοφυλάκων όπως αποφάσισα να τους βαφτίσω τελικά. Τον Χαρδαλιά ωστόσο δεν μπορούσα να τον αφήσω απέξω. Μη μου κόψει και κανένα πρόστιμο νοητής μετακίνησης σε άλλο νομό. Τα προσέχουμε αυτά.

Στον ρόλο του Ντ' Αρτανιάν θα μπορούσε να είναι ο Κόμης Μητσοτάκης, αλλά αυτός είναι από άλλο παραμύθι του Δουμά.

Ένας για όλους και όλοι για έναν λοιπόν, μέχρι να αποκτήσουμε το εμβόλιο για τον covid 19.

Για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.



Έγχρωμη γελοιογραφία με αφορμή την είδηση της άρσης, μέρους των μέτρων για τον Κορονοϊό τον Μάιο του 2020 από τον Πάνο Ιατρίδη


Αν σου άρεσε, μπορείς να δεις μια σχετική γελοιογραφία εδώ: "Τρείς και ο ...Ζορό"

Post a Comment