Οι νταήδες της ασφάλτου

Κρητικοί καταδίωξαν Γερμανούς...

 

Φαντάζομαι όλοι μάθαμε για την ιστορία με τους Γερμανούς τουρίστες και τους λεγόμενους "νταήδες" Κρητικούς  που τους κυνήγησαν με το αγροτικό 4 x 4 και χτυπούσαν από πίσω το αυτοκίνητό τους σε καταδίωξη που θύμιζε κινηματογραφικό θρίλερ στον δρόμο από Μυλοπόταμο προς Πέραμα. 

 

Είδαμε και το βίντεο μέσα στο χωριό στο Πέραμα που τους στρίμωξαν, τους προσπέρασαν και στη συνέχεια έκαναν όπισθεν και καβάλησαν το καπό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών τουριστών. 

 

Τα ..."παλικαράκια" αυτά, από ότι διαβάζω έχουνε τρεχάματα με το νόμο και  είναι αυτό που ακούμε συνέχεια: "Ήταν γνωστοί στις αρχές..." αλλά οι αρχές για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τους πολίτες είτε ημεδαπούς είτε αλλοδαπούς και έχουμε τέτοια φαινόμενα. 

 

Κινηματογραφική καταδίωξη Γερμανών τουριστών από νταήδες Κρητικο'υε στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο Γελοιογραφία του Πάνου Ιατρίδης για την εφημερίδα "Πατρίς"
  "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 25 Αυγούστου 2022  

 

Το κορυφαίο που είπε ο δικηγόρος τους, ότι αν δεν επρόκειτο για τουρίστες αλλά για Έλληνες δεν θα κάναμε  λόγο καθόλου γι αυτό το περιστατικό, πως σου φαίνεται; Μάλλον οι Έλληνες είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι;;; Ότι εδώ στο Ελλάντα ο πιο άγριος κάνει κουμάντο;;; Και έρχονται και κάτι ξένοι μωρ'αδερφάκι μου και χαλάν να ουμε την πιάτσα;;;

 

Έλληνες ή μη οφείλουν να σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και οποιαδήποτε παρεξήγηση προκληθεί να λύνεται με ειρηνικό τρόπο.

 

Όλα τα άλλα που ακούμε και βλέπουμε στα βίντεο κανέναν δεν τιμούν. Ούτε τα μαύρα τους πουκάμισα, ούτε τα παντελόνια τους, ούτε τη γενιά τους, ούτε το νησί τους, ούτε τη ρημάδα την φιλοξενία...! 

 

Δυστυχώς η περιοχή του Μυλοποτάμου είναι πασίγνωστη για τα ..."καλόπαιδα" που βγάνει  και στο άκουσμα της περιοχής από τις ειδήσεις, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το μικρό αυτό σχολιάκι στο σκίτσο που δημοσίευσε η εφημερίδα "Πατρίς".

 

Κι εγώ έτυχε να διακοπεύω στην περιοχή του Ρεθύμνου εκείνες ακριβώς τις μέρες που έγινε το περιστατικό και σκέφτηκα ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε γίνει κάλλιστα σε μένα.  Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο, κάποιος να σε κυνηγάει με μια κατσούνα, με ένα μαχαίρι, να κάνει ζημιές στο αυτοκίνητο και γενικά στην περιουσία σου και να απειλεί την σωματική σου ακεραιότητα.

 

Τόσο απαράδεκτο όσο  τα φανάρια στον κόμβο του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο τα οποία δεν λειτουργούν.  Αν θυμάμαι καλά δεν λειτουργούν χρόνια. Δεν ξέρω το γιατί και δεν έχω καταλάβει γιατί κανείς δεν αντιδρά. Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ρεθύμνου, Τροχαία, συλλογικότητες, τα τρακτέρ με τους αγρότες, καμιά ΜΚΟ;;; 

 

 

 

  • Γελοιογραφία για την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή την καταδίωξη θρίλερ, Γερμανών τουριστών από Κρητικούς νταήδες. Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην "Πατρίδα¨


Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις  για να συνεχίσω να δημιουργώ 

Post a Comment