Ο τελευταίος αγώνας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Νικήθηκε από τον καρκίνο ο αργυρός Ολυμπιονίκης του ταε κβον ντο

 

Χθες το πρωί, στο σχολείο, σε κάποιο διάλειμμα χάζεψα λίγο στο κινητό. Πρώτη είδηση που καρφώθηκε στα μάτια μου ήταν ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη...


Σοκαριστικό! Δεν ήξερα ότι περνούσε τέτοιον γολγοθά αυτός και η οικογένεια του. Γι αυτό και η είδηση του ξαφνικού θανάτου του 43χρονού Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do με συγκλόνισε.


Έφυγε από τη ζωή ο αργυρός Ολυμπιονίκης του ταε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, νικημένος από τον καρκίνο. Σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη
  "Πατρίς" καθημερινή πρωινή εφημερίδα του Ηρακλείου, 15 Οκτωβρίου 2022  

 

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο έδινε εδώ και δύο χρόνια μια δυνατή μάχη με ένα σπάνιο είδος καρκίνου, το καρκίνωμα nut.


Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.
Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

 

έγραψε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης σε κάποιο σημείο στο συγκλονιστικό κείμενο  που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο facebook μετά τον θάνατό του.


Η ζωή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ. Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.



Ήταν Έλληνας αθλητής του τάε κβον ντο. Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Προπονητής του ήταν ο Κώστας Τζιδημόπουλος. 

 

Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.


Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

 

 

 

  • Γελοιογραφία για την  εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του αργυρού Ολυμπιονίκη του ταε κβον ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

Αν σου αρέσει, δες ακόμη μερικές γελοιογραφίες για τον αθλητισμό


Post a Comment