Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη καρικατούρα

 Σαν σήμερα

 

Η Γιάννα Δασκαλάκη γεννήθηκε από τους Φρίξο Δασκαλάκη-Φαζάκη και Μαρίκα Παπαδάκη σαν σήμερα, το 1955, στην Έμπαρο της Κρήτης (περιοχή ξακουστή για τα κρασιά της) και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. 

 

Το σπίτι της στη συνοικία Τρία Πεύκα ήταν το ισόγειο μιας οικοδομής, της οποίας οι άλλοι δύο όροφοι έμειναν για περίπου τρεις δεκαετίες στα μπετά. 

 

Αυτό το γεγονός θεωρείται από πολλούς και μια απόδειξη του ότι ο πατέρας της Φρίξος δεν επωφελήθηκε από την εμπλοκή του στα κοινά.

 

Για τα 67α γενέθλια της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη φιλοτέχνησε ο Πάνος Ιατρίδης

 Τελείωσε με επιτυχία το Α΄ Λύκειο Θηλέων Ηρακλείου και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1979

 

Ενεπλάκη με την πολιτική, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας». Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1984-1993), καταγόμενος από τα Χανιά της Κρήτης. Η γνωριμία τους ήταν αμιγώς θεσμική και η συναίνεση του να εκτεθεί η Γιάννα Δασκαλάκη στις Δημοτικές Εκλογές, του 1986, με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ «Νέα Εποχή» στο Δήμο της Αθήνας, κάλυπτε τις ανάγκες του κόμματος της Ν.Δ. να υπάρχουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια της.

 

 το Δήμο Αθηναίων της ανατέθηκαν τα καθήκοντα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που την ενδιέφερε πολύ λιγότερο, από την εθελοντική δράση που ανέπτυξε στα θέματα παιδείας και θερινής κατασκήνωσης των παιδιών. Η ίδια θεωρεί τη δουλειά που έκανε για τα σχολεία των Αθηνών την «μεγαλύτερη επιτυχία» της τρίχρονης θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

 

 Τον Νοέμβριο του 1989 και το 1990, εκλέχθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών. 

 

Το 1996, ορίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, οι αγώνες ανατέθηκαν στην Αθήνα. Όμως, η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν ορίσθηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Μετά από πιέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Μάιο του 2000, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε την διοίκηση της οργανωτικής επιτροπής και η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε τελικά πρόεδρος της επιτροπής. 

 

Όσα ακολούθησαν από την ημέρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του 2004 έως την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων  περιγράφονται συνοπτικά από τον Προέδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, με τη δημόσια διαπίστωσή του πως επρόκειτο για «αξέχαστους, ονειρεμένους αγώνες».

 

Τον Ιούλιο του 2019, της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η προεδρία της επιτροπής «Ελλάδα 2021», που αφορά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021)

Πηγή: Βικιπαίδεια

 

Δημιούργησα την καρικατούρα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για να βοηθήσω την ...Ελλάδα Στασινόγλου στο project της για τα 200 χρόνια Ελλάδα που θέμα του έχει τις σπουδαίες Ελληνίδες.

 

 

 

  • Καρικατούρα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη  με αφορμή τα 67α γενέθλιά της . Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021 από τον Πάνο Ιατρίδη.

 

 Αν σου αρέσει, δες όλο το  project με τις καρικατούρες για την Ελλάδα Στασινόγλου

 Μπορείς, επίσης, να με υποστηρίξεις  για να συνεχίσω να δημιουργώ

Post a Comment